Jaaroverzicht: Peters piekt flink in februari

| 19-12-2016

Het aftellen naar het einde van het jaar is begonnen. Het sportjaar 2016 was al met al uitermate boeiend. In zowel de topsport als de breedtesport zorgden Zwolse sporters voor hoogte- en dieptepunten. De mooiste prestaties prijken ongetwijfeld nog in ieders gedachten. Sportief Zwolle blikt in de laatste twee weken van het jaar per maand terug op het afgelopen kalenderjaar. Vandaag: februari.

Atleet Luuk Peters piekte in februari flink. Hij liep tijdens het Nederlands kampioenschap de 60 meter horden voor junioren en won uiteindelijk de Nederlandse titel. Dat ondanks een hamstringblessure. “Ik wilde daar vooral mijn Nederlandse titel behouden, omdat ik toch last had van mijn hamstring. Tot tien minuten voor de start twijfelde ik ook of ik wel moest starten. Uiteindelijk heb ik dat toch gedaan, omdat het zo’n kick geeft als je Nederlands kampioen wordt. Dan voel je niets meer van die hamstring hoor”, lacht Peters, die de goede keuze bleek te maken. Hij liep een tijd van 8,04 en won daardoor wederom het NK. “Het moest daar gebeuren en dat is gelukt.”

Voor Peters was 2016 sowieso een uiterst succesvol jaar, want ook op de PEC Indoor in Apeldoorn stal hij de show. Hij won daar bij de junioren eveneens de 60 meter horden. “Als ik daar over ga praten, dan begin ik direct te glimlachen”, vertelt Peters, die zich in 2017 hoopt te kwalificeren voor het Europees kampioenschap voor junioren. “Ik loop dan in een andere leeftijdscategorie, met hogere horden en tegen jongens die een jaar ouder zijn. Gezien de limieten van vorige keer, denk ik dat het wel moet kunnen. Ik wil me heel graag plaatsen voor het EK en daarnaast hoop ik vooral heel te blijven. Want het is zwaar om terug te keren van een blessure”, spreekt de ervaringsdeskundige.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Landstede Volleybal verliest finale
Februari was ook de maand waarin Landstede Volleybal op jacht ging naar de eerste prijs van het seizoen. Eerst plaatste de ploeg zich voor de Final Four, het finaleweekend in het Topsportcentrum van Almere. Daarin werd er op zaterdag afgerekend met topdivisionist Peelpush, waarna op zondag de finale tegen Abiant Lycurgus op het programma stond. De Zwollenaren speelden een alleraardigste wedstrijd, wonnen zelfs de eerste set, maar moesten uiteindelijk wel hun meerdere erkennen. Op de schaats werd Ronald Mulder negende op het WK sprint, terwijl wielrenner Kirsten Wild succesvol was in de Tour of Qatar. Daarin won zij de eerste etappe en de sprinttrui.

Knappe zege PEC Zwolle
In voetballand kwam er in februari per direct een einde aan de samenwerking tussen Dieze West en trainer Michel van Oostrum. Daarnaast stelde Zwolsche Boys Jan Verheijen aan als nieuwe eindverantwoordelijke en hij zorgde voor een ommekeer. Mede door de komst van de trainer kreeg Boys de beschikking over een flink aantal nieuwe spelers en wilde het niets anders dan kampioen worden. PEC Zwolle verbaasde in februari met een 3-1 overwinning op Feyenoord. Later in februari verloor PEC met 1-0 van SC Cambuur.

Atletiek, Luuk Peters, Jaaroverzicht 2016

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws