Jaap Stam Award voor Erben Wennemars

| 02-01-2011

Erben Wennemars heeft zondagmiddag tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen de ‘Jaap Stam Award’ in ontvangst genomen. Wennemars kreeg de award voor de sportieve promotie van Overijssel. Zwollenaar Ronald Mulder greep net naast de titel ‘sportman van jaar’. In de foyer van RTV Oost in Hengelo werd schaatser Mark Tuitert uitgeroepen tot winnaar.

“Helaas, geen sportman van Overijssel. Maar ja, ik moest het ook opnemen tegen de nationale sportman van het jaar! Natuurlijk dik verdiend”, laat sprinter Ronald Mulder via Twitter weten. De 30-jarige Tuitert verbaasde op 20 februari 2010 de mondiale sportwereld met Olympisch goud op de 1.500 meter. Op de koningsafstand wist hij de vorst van het schaatsen, Shani Davis, te verslaan. Tuitert versloeg in de Olympic Oval de Amerikaan op zijn afstand. Op de Spelen haalde Tuitert naast goud ook nog brons met de Nederlandse achtervolgingsploeg.

Bij de vrouwen ging de winst naar zwemster Hinkelien Schreuder en FC Twente werd verkozen tot sportploeg van het jaar. De ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ werd uitgereikt aan fietscrosster Merle van Benthem.

© RTV Oost
Schaatsen, Ronald Mulder, Erben Wennemars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws