J.T. Tiller is klaar: ‘It’s gonna be a dogfight’

| 24-03-2017

“It’s gonna be a dogfight.” Op de voor J.T. Tiller kenmerkende manier blikt de aanvoerder van Landstede Basketbal vooruit op de bekerfinale van zondag tegen Donar. Na de minder verlopen generale van woensdag hopen de Zwollenaren zondag beter voor de dag te komen. “We moeten vechten als een team. Het wordt een hele fysieke wedstrijd, net als woensdag”, stelt Tiller.

© André Rump

Tiller is één van de meest ervaren spelers binnen de selectie van Landstede Basketbal. Maar een bekerfinale spelen, dat is ook voor de Amerikaan een nieuwe gewaarwording. “Ik ben er wel vaak dichtbij geweest, maar ik heb nog nooit een finale gespeeld. Dus dat is ook nieuw voor mij”, lacht Tiller, die aangeeft dat er van spanning geen sprake is. Bij teamgenoot Freek Vos is dat toch iets anders. Het exponent van de Zwolse jeugdopleiding heeft al wat kriebels. “Natuurlijk, dat hoort erbij. Het is gezonde wedstrijdspanning hoor, want ik heb er vooral enorm veel zin in. Met de jeugd heb ik al wel wat bekerfinales gespeeld en het is hartstikke mooi om dat nu ook met het eerste te doen. Het is toch een stukje geschiedenis.”

Woensdag verloor Landstede Basketbal de generale repetitie in MartiniPlaza. De ploeg startte nog prima, maar ging uiteindelijk toch met 79-62 onderuit. Freek Vos: “Ik vind het een voordeel dat we woensdag hebben gespeeld. Zo zit het nog vers in ons geheugen en weten we precies wat we moeten doen. We kijken nu ook veel video, zodat we precies weten hoe en wat. Er liggen zeker kansen.” Tiller verwacht weinig verschil tussen beide wedstrijden, al stipt hij wel één belangrijk punt aan. “De supporters, het zit daar zondag helemaal vol. We kunnen elkaar vast en zeker niet verstaan, dus onze lichaamstaal wordt belangrijk. Daarom moeten we ook dicht bij elkaar blijven en als een team spelen. Zoals gewoonlijk.”

© Ivonne de Bruin

De twee spelers van Landstede Basketbal hopen in Groningen op veel steun van de Zwolse supporters. Tiller is duidelijk. “Come to Groningen and be loud”, zo luidt zijn boodschap. Vos onderschrijft dat. “Het is in MartiniPlaza en dus zullen de supporters uit Groningen veel lawaai maken. Ik hoop dat veel van onze supporters naar Groningen komen, want het is altijd fijn als zij ook lawaai maken. Ik heb er echt heel veel zin in en hoop dat de beker mee naar Zwolle gaat!”

Basketbal, Landstede Basketbal, J.T. Tiller, Freek Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws