Iris Gils wint 700 meter Klokloop in Heerde

| 31-10-2011

De hardlopers in de regio hebben afgelopen weekend weer uit een breed aanbod van lopen kunnen kiezen. Op Zaterdag stond in Heerde de Klokloop en in Holten de Diepe Hel op het programma, terwijl op zondag de traditionele aftrap plaatsvond van het recreatieloopseizoen bij AV PEC 1910. Ondanks de onderlinge concurrentie konden de regionale wedstrijden alle drie mooie aantallen lopers verwelkomen. Uiteraard met vele PEC-atleten aan de start.

In Heerde werd gelopen op vijf, tien en vijftien kilometer. Ondanks dat er vele lopers door de drukte moeilijk wegkwamen, werd er toch prima gepresteerd door veel leden van PEC. Robin Veldhuis liep een prima 41.11 op de tien kilometer en Monique Jacobsen, Marijke Jansen en Rianne de Jong bleven ondanks hun moeizame start keurig onder de 51 minuten. Op de 15 kilometer liet Reinald Bosman zien dat hij nog altijd meedoet: 59.33. Olaf Satink liep naar een tijd van 1:01.31. De 700 meter is het terrein van Iris Gils, zij was met 2.37 liefst achttien seconden sneller dan de nummer twee en werd dus eerste.

De Diepe Hel in Holten deed ook dit jaar weer haar naam eer aan, want menig loper voelde het hellevuur in de kuiten branden tijdens te beklimmingen. Jan Willem Davidse liep als enige PEC-loper de vijf mijl. Hij finishte in een prima tijd van 31 minuten rond. Op de tien Engelse Mijlen liep Andrew Thomson in 1:05.29 naar de meet, een uitstekende voortzetting van zijn prima prestatie vorige week tijdens de Stadshagen Run. Randall Locht had 1:10.00 nodig voor de ruim zestien heuvelachtige kilometers. Hellen de Vries kwam in 1:07.26 over de streep. Klik hier voor alle uitslagen.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, Iris Gils

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws