Invalbeurt voor Jesper Drost tegen Noren

| 06-02-2010

Het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder 17 jaar is het vierlandentoernooi in het Spaanse La Manga begonnen met een ‘dik verdiende’ 2-0 zege op Noorwegen. Jesper Drost, speler van FC Zwolle A1, kwam na 55 minuten in het veld. KNVB-coach Albert Stuivenberg zag vooral een uitstekende eerste helft. “Voor de eerste goal kregen we al zeker vier, vijf goede mogelijkheden.”

Na een handvol gemiste kansen, was het na krap een half uur spelen voor het eerst raak. Een aanval door de as werd opgezet én afgemaakt door Adam Maher. De middenvelder van AZ schoot na een fraaie kapbeweging met links binnen. “Het duurde eigenlijk te lang voor we loon naar werken kregen”, concludeerde Stuivenberg. Ook de tweede goal viel in de eerste helft. Oranje onderschepte de bal op het middenveld, wat leidde tot een schotkans voor PSV’er Anthony van de Hurk. De Noorse goalie kreeg de bal niet onder controle en Jürgen Locadia (Willem II/RKC) was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 0-2. Het was al de vijfde goal in evenzoveel wedstrijden voor de spits.

Naast de twee treffers was KNVB-coach Stuivenberg ook te spreken over het verdedigende werk in de eerste helft. “De afspraken werden goed nagekomen. We stoorden vroeg en konden zo de bal vaak onderscheppen. Achterin stond het goed.” Na rust zakte het niveau. Onder 17 gaf meer ruimte weg en creëerde minder kansen. “Maar over het algemeen ben ik positief”, vatte Stuivenberg samen. “Zeker omdat we pas één keer hebben getraind hier in La Manga. De ploeg krijgt een ruime voldoende. Hopelijk kunnen we in de overige twee wedstrijden het goede niveau van de eerste helft ook na rust laten zien.”

Het vierlandentoernooi in Spanje geldt als voorbereiding op het belangrijke EK-kwalificatietoernooi, eind maart in Tsjechië. Daar hopen de Nederlandse talenten zich voor de vierde opeenvolgende keer te kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Om de zilveren generatie van afgelopen seizoen te overtreffen, moet Onder 17 eerst afrekenen met drie Oost-Europese tegenstanders. Het team van KNVB-coach Stuivenberg strijdt met gastland Tsjechië, Georgië en Oekraïne om één EK-ticket.

Onder 17 vervolgt het vierlandentoernooi in La Manga zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. De aftrap van dit duel is om 16.00 uur. Denemarken is maandag om 13.00 uur de laatste tegenstander.

Voetbal, FC Zwolle, KNVB, Jesper Drost

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws