Internationals bezoeken Campherbeek

| 17-10-2011

De voetbalsters Sylvia Smit (FC Zwolle) en Sherida Spitse (SC Heerenveen) van het Nederlands vrouwenelftal hebben maandagmiddag een bezoek gebracht aan de Zwolse basisschool De Campherbeek. Samen met Oranje-mascotte Dutchy gingen de speelsters de klassen langs om handtekeningen uit te delen en de kinderen op deze manier kennis te laten maken met het Nederlands vrouwenelftal.

“Met FC Zwolle doen we wel vaker mee aan clinics, maar het is voor het eerst dat ik nu als speelster van Oranje een bezoek heb gebracht aan een school”, vertelt Sylvia Smit. “We zijn de klassen langs gegaan en hopelijk hebben we heel veel kinderen kunnen enthousiasmeren om ons te komen aanmoedigen bij onze wedstrijd tegen Engeland.” Op 27 oktober spelen de ‘Oranje Leeuwinnen’ in het FC Zwolle Stadion een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. Smit kijkt uit naar de wedstrijd tegen de Engelse vrouwen. “Dat is toch een beetje dé wedstrijd. Als we van Engeland weten te winnen, zetten we een grote stap richting kwalificatie voor het EK. Maar eerst wacht nog Kroatië, daar moeten we sowieso drie punten pakken.” Het Nederlands vrouwenelftal speelt op 22 oktober uit tegen Kroatië, vijf dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen Engeland.

Jorien Griffioen, plaatsvervangend directeur van De Campherbeek, was zeer verheugd over de komst van de internationals. “Voetbal leeft hier behoorlijk. We doen elk jaar met flink wat teams mee aan het schoolvoetbaltoernooi en daar zitten altijd een aantal meidenteams bij. Ik verwacht dat de speelsters dan ook veel handtekeningen hebben uitgedeeld.”

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Oranje, Nederlands elftal, Sylvia Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws