Internationale top actief op Jumping Zwolle

| 16-10-2018

De opbouw van het internationaal springconcours Jumping Zwolle verloopt voorspoedig. De internationale top heeft zich aangemeld en de transformatie van de IJsselhallen tot een hippische ambiance ligt op schema. Jumping Zwolle gaat op donderdagochtend 18 oktober van start en wordt op zondagmiddag 21 oktober afgesloten met de Grote Prijs.

© Annet van Raalten

Teus van den Brink, die samen met Emmy Poppelaars, Jonny Roelofsen en ambassadeur Jeroen Dubbeldam in de organisatie zit, heeft een dubbele functie. Behalve dat de paardenhandelaar voor het eerst een concours organiseert, houdt hij op vrijdagavond om 21.30 uur voor de negende keer de Sale of the Rising Stars, een springpaardenveiling die ook veel voorbereiding en aandacht vraagt. Klanten uit binnen- en buitenland komen naar zijn stal in Nijkerkerveen om de tien jonge talentvolle springpaarden onder het zadel uit te proberen. “Ik heb diverse nieuwe mensen mogen ontvangen”, vertelt Teus van den Brink. “Hoe de veiling verloopt, weten we natuurlijk vrijdag pas. Maar aan de paarden zal het niet liggen. Die hebben allemaal kwaliteit.”

De gelauwerde parcoursbouwer Henk Linders is aangetrokken om de volgorde van de hindernissen uit te stippelen in de piste van 76 bij 35 meter, die deze dagen voorzien wordt van een voortreffelijke zandbodem. De hoogste parcoursen tot en met 1.50 meter niveau worden in de avond verreden. Highlight zal de 1.55 meter Roelofsen Horsetrucks Grand Prix op zondag om 15.00 uur zijn, maar op zaterdagavond wordt het ook spannend in de Medium Tour-finale en de 1.40 meter showrubriek waarbij geld wordt opgehaald voor manege ‘t Hoefijzer in Zwolle.

Deelnemende ruiters zijn onder andere Marcus Ehning, Alberto Zorzi, Bertram Allen, Philipp Weishaupt, Jos Verlooy, Marc Houtzager, Leopold van Asten, Gerco Schröder, Frank Schuttert en natuurlijk Jeroen Dubbeldam. “Als ik dit deelnemersveld zie, dan voorspel ik dat de ruiters topkwaliteitspaarden moeten meenemen naar Zwolle om te kunnen winnen. Het niveau van de sport zal echt hoog zijn”, vertelt Jeroen Dubbeldam, die ook zeker niet misstaat op de lijst. In totaal komen er 320 paarden van over de hele in actie in Zwolle. En in totaal ligt er bijna 1,5 ton euro aan prijzengeld klaar, waarvan er 50.000 euro wordt verdeeld in de afsluitende Grote Prijs op zondagmiddag.

Voor ondernemers uit de regio is er een bijeenkomst op vrijdagavond van 18.00 tot 19.30 uur met als thema: Hoe bereik je topsport? Jeroen Bijl, eerder volleybalinternational, algemeen directeur FC Zwolle (nu PEC Zwolle) en chef de mission bij NOC*NSF, is tegenwoordig technisch directeur bij de hockeybond. Hij snijdt het thema aan samen met topspringruiter en Jumping Zwolle-ambassadeur Jeroen Dubbeldam, oud-voetballer en voetbaltrainer Jaap Stam en tweevoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars.

IJsselhallen, Paardensport, Jeroen Dubbeldam, Jumping Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws