Innofeet eerste kampioen in WRZV-hallen

| 20-04-2018

Innofeet heeft woensdagavond in de eerste klasse C van de WRZV-zaalcompetities het kampioenschap over de streep getrokken. De zaalvoetballers waren met 13-3 te sterk voor Neptunes ’12, waardoor de champagne ontkurkt kon worden. In de hoofdklasse op maandag loopt de spanning aardig op, aangezien de twee titelfavorieten geen fouten maakten.

Innofeet bestaat voornamelijk uit spelers uit Hasselt en had tot maandag alle wedstrijden gewonnen. Het rekende ditmaal af met Neptunes en zodoende is de ploeg niet meer te achterhalen. In de hoofdklasse boekte titelverdediger en koploper Gebroeders Postma een overwinning op Hanz, er werd met liefst 16-3 gewonnen. Directe concurrent Tabonon Sportschool maakte geen fout door Bola-Lah! Satu met 14-4 te verslaan, terwijl Bola-Lah! wel in de fout ging. Die ploeg kwam tegen Diaspora niet verder dan 5-5 en moest een pas op de plaats maken. Kletsen en Proeven verraste Bafana Bafana (11-7). In de eerste klasse A op maandag lijkt de titel naar debutant LPB ’17 te gaan. Die formatie won met liefst 6-1 van concurrent Old Stars United en heeft nog twee punten nodig voor de titel.

In de hoofdklasse op woensdag stond er op de late avond nog een topper op het programma. Titelkandidaten New York Pizza en KPS Steigerbouw troffen elkaar en het was voor eerstgenoemde de laatste kans om nog aanspraak te maken op het kampioenschap. Door een late gelijkmaker van Jeffrey de Nooijer werd het uiteindelijk 6-6, een resultaat waar alleen koploper FC Hummel iets aan had. “Het was een pittig, maar fair duel. KPS speelde goed en was ook beter. Voor ons een lastige wedstrijd, omdat we een aantal jongens moesten missen. Gelukkig waren de laatste tien minuten voor ons en wisten we er een puntje uit te halen”, concludeert New York-aanvoerder Tom Poortman, die FC Hummel met 11-3 zag winnen van Vastgoed Dalfsen.

Jubileumduel Dozend/Krijtje FC
Voor Dozend/Krijtje FC was het een speciale week. Het team, dat overwegend bestaat uit docenten van het Carolus Clusius College en TalentStad, speelde haar 150ste officiële duel in de WRZV-zaalvoetbalcompetitie. Tegen het altijd lastige De Belgische Keizer 2 werd er met 5-2 gewonnen. “Ondanks het klimmen der jaren, is de wil om te winnen nimmer aangetast. Om die bewering kracht bij te zetten hebben wij besloten om met ingang van het seizoen 2018-2019 ook op maandagavond mee te gaan doen”, zo luidt het bericht van het team.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws