‘Inline-skaterhockeyen kan ook in Zwolle’

| 17-06-2014

Zwolle is weer een nieuwe sportvereniging rijker. Onder de naam Blue Wings Zwolle beoefent een groep van acht sportievelingen op bedrijventerrein De Marslanden de sport inline-skaterhockey. Jerry van der Bol is de kersverse voorzitter en hij hoopt dat de club door kan groeien. “We gaan het proberen uit te breiden. Hopelijk kunnen we volgend jaar de competitie in.”

Het fundament is gelegd, nu is het zaak om de club uit te breiden. Voorzitter Jerry van der Bol is de initiatiefnemer en is blij dat het van de grond is gekomen. “Ik ben woonachtig in Zwolle en was op zoek naar mensen die aan ijshockey deden. Uiteindelijk vond ik een collega en met een klein groepje zijn we vervolgens gaan inline-skaterhockeyen”, legt hij de oorsprong van het idee uit. Inmiddels komen er mensen uit onder andere Kampen, Apeldoorn en Heerenveen naar Zwolle. Op De Marslanden heeft de club een stuk asfalt tot haar beschikking. “We kunnen daar gewoon op de fiets heen en een lekker potje spelen. Geweldig.”

Inline-skaterhockey is in Nederland nog geen grote sport. Er zijn verschillende clubs die de sport al lang beoefenen, maar het aantal beoefenaars is niet heel groot. Toch denkt Van der Bol dat zijn club uiteindelijk bestaansrecht gaat verwerven. “Het is zo’n leuke, snelle en technische sport. Het is eigenlijk hetzelfde als ijshockey, maar dan op skates en in de buitenlucht. Nu hebben we vooral mensen die ervaring hebben, maar beginnelingen zijn ook welkom. Per trainingsavond kunnen we twee proefspelers ontvangen”, zegt hij. Het proberen van de sport is bij Blue Wings kosteloos. De club hoopt op meer spelers, maar heeft ook één specifieke wens. “Een goalie. Die zoeken we nog.”

Afgelopen week schreef de club zich in bij de Kamer van Koophandel. Het is nu zaak om te groeien. Van der Bol droomt van een eigen terrein, met verschillende velden en ook boarding om die velden. “We hebben al wel wat contacten, maar uiteraard moeten we eerst gaan groeien. Pas dan kan dat werkelijkheid worden.” Op dit moment heeft de club één groep met spelers, die zich gaat richten op het spelen van oefenwedstrijden en recreatieve toernooien. “Maar hopelijk kunnen we volgend jaar de competitie in. Dat is nu het doel.”

Inline-skaterhockey, Blue Wings Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws