Ingecalculeerd verlies voor Topvolley Zwolle

| 17-10-2018

Wisselspelers kregen dinsdag speelminuten, er werd hier en daar wat geprobeerd, want voor Coníche Topvolleybal Zwolle was de uitwedstrijd bij Draisma Dynamo onbegonnen werk. De Apeldoorners drukten dat ook uit in de score: 3-0 (25-19, 25-10 en 25-23). “Zij waren duidelijk beter”, vindt Topvolleybal Zwolle-trainer Gerard van Vliet.

Archieffoto - © Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de eerste set begonnen de Zwollenaren nog sterk, maar na een punt of veertien vond Dynamo het mooi geweest. De thuisploeg gooide het gas open en rekende in een kort tijdsbestek af met Zwolle. De eerste set ging met 25-19 naar de thuisploeg, terwijl de tweede set nog sneller klaar was: 25-10. “In de tweede set hebben we wat jongens gewisseld, dat was ook de afspraak. De spelers die nog niet veel hebben gespeeld, kunnen daardoor ritme opdoen. Daar gaan we in het verdere verloop van het seizoen nog plezier van hebben”, zegt Van Vliet, die ook in set drie nog enkele wijzigingen doorvoerde.

Er kwam enigszins herstel, maar het was niet voldoende om er een vierde set uit te slepen. Dynamo zegevierde met 25-23 en sloot de wedstrijd zonder setverlies af. “Dit was een ingecalculeerde nederlaag en daar was onze strategie ook op gebaseerd”, geeft Van Vliet toe. “Zij zijn top drie en daar zijn wij niet. Een punt zou dan bonus zijn. In de derde set wisten we er nog wel even een wedstrijd van te maken en dat is positief voor de toekomst. Zaterdag gaan we samen weer volle bak”, verzekert Van Vliet.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws