Inge de Wolf springt naar brons op NK indoor

| 12-02-2012

PEC-atlete Inge de Wolf heeft zondag in Omnisport Apeldoorn een bronzen plak gewonnen bij het NK indooratletiek voor A- en B-junioren. Op het onderdeel verspringen kwam de Zwolse tot 5,64 meter. Daarmee bleef zij dertien centimeter van haar PR verwijderd. Op zowel de 60 meter als de 200 meter kwam de B-junior van PEC in de finale, maar een podiumplaats op de sprintonderdelen zat er helaas niet in. Ze werd respectievelijk achtste en vijfde.

Naast Inge de Wolf was ook A-junior Kjell Wolters op voorhand kanshebber op een medaille in Apeldoorn, maar de PEC-atleet zag door een lichte hamstringblessure op het laatste moment af van deelname. Rubin Vos en Daan Vos daarentegen waren wel van de partij op het NK. En beide atleten van PEC liepen zaterdag een persoonlijk record. B-junior Rubin liep de 1.500 meter in 4:29.47 en dook daarmee ruim zeven seconden onder zijn oude toptijd. En Daan (A-junior) wist op de 400 meter allereerst in de series een PR te lopen (52.11) en ging in de halve finale nog eens een stukje harder. Zijn tijd van 51.98 was echter net niet voldoende voor een plek in de finale.

Tot slot kwamen namens de Zwolse atletiekvereniging ook Paulien Plat, Marit Redeker en Yvette van der Worp nog in actie. De drie meiden speelden helaas geen rol van betekenis. Wel liep Marit Redeker een nieuw persoonlijk record op de 60 meter sprint voor B-junioren. Met 8.16 plaatste zij zich knap voor de halve finale. B-junior Paulien Plat werd in de series van de 400 meter uitgeschakeld. En Yvette van der Worp presteerde vanwege een lichte blessure ondermaats. De Zwolse A-junior kon op de 200 meter sprint geen potten breken.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Kjell Wolters, Inge de Wolf, Yvette van der Worp, Rubin Vos, Daan Vos, Paulien Plat, Marit Redeker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Kjell Wolters, Inge de Wolf, Yvette van der Worp, Rubin Vos, Daan Vos, Paulien Plat, Marit Redeker