In memoriam: PEC-icoon Leo Koopman

| 23-08-2019

PEC Zwolle-clubtopscorer aller tijden Leo Koopman is dinsdag op 84-jarige leeftijd overleden. De voetballer uit Raalte was in de periode van 1957 tot en met 1966 goed voor liefst 129 doelpunten en bleef daarna een vaste supporter van de club.

Koopman komt uit Raalte en leerde het voetballen dan ook bij Rohda Raalte. In 1957 ruilde hij die club in voor PEC, waar hij uitgroeide tot een ware goalgetter. Hij nam jaarlijks zo'n vijftien tot twintig treffers voor zijn rekening, terwijl hij doordeweeks ook nog gewoon de post bezorgde. Hij werkte bij de PTT en wisselde dat af met het voetballen bij PEC. In 1966 kwam zijn periode bij de club tot een einde, maar helemaal verdwijnen deed hij nooit. Koopman was vrijwel iedere thuiswedstrijd van de partij, zo was hij afgelopen seizoen nog aanwezig bij PEC Zwolle tegen Willem II.

Mede vanwege zijn titel als clubtopscorer heeft Koopman een plaats in de geschiedenisboeken van PEC Zwolle gekregen en is hij onderdeel van de eregalerij van de club. In het stadion hangt een prachtig portret van Koopman, waarmee hij de eer kreeg die hij verdiende. “PEC Zwolle wenst de familie en vrienden die Leo Koopman nalaat heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke periode. Zondag zal er voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle - Sparta Rotterdam een minuut stilte in acht worden genomen. Tevens dragen onze spelers en de speelsters van PEC Zwolle Vrouwen dit weekend rouwbanden om Koopman te gedenken”, zo meldt zijn geliefde club op haar site.

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws