‘In het oosten ontstaat een voetbalbolwerk’

| 14-03-2013

De sponsoravond van voetbalvereniging WVF is woensdagavond druk bezocht. Ten overstaan van meer dan honderd sponsoren ging onder andere Jan Smit, voorzitter van Heracles Almelo, in op vragen over de drie eredivisionisten in Oost-Nederland. “PEC, FC Twente en Heracles Almelo zijn geen concurrenten. Het is alleen maar prachtig om te zien dat betaald voetbal hier zo leeft”, zo liet Smit optekenen.

Aan meer dan honderd sponsoren van eersteklasser WVF vertelden, naast Jan Smit, ook Riemer van der Velde en Bas Nijhuis de nodige anekdotes uit hun loopbaan. Van der Velde, oud-voorzitter van SC Heerenveen, kwam er uiteraard niet onderuit om wat te vertellen over de huidige situatie bij de Friese club. Het clubicoon had bedankt voor het adviseurschap bij SC Heerenveen, omdat er volgens hem weinig met zijn adviezen werd gedaan. “Ik zat daar voor Jan met de korte achternaam. De raad van commissarissen moet op zijn minst onderzoek laten doen naar het huidige beleid. Er dreigt een splitsing te ontstaan en dat is niet goed voor de door mij geliefde club”, aldus de oud-voorzitter.

Uiteraard was er tijdens de avond ook ruimte voor het Zwolse voetbal, met in het bijzonder PEC en WVF. Dick Bremmer verhaalde woensdagavond over de structurele aanpak van WVF om de jeugd op een hoger plan te brengen. “In jaarplannen leggen we vast wat nu eigenlijk kwaliteit is. Dan heb je het bijvoorbeeld over een manier om spelers te volgen, voortgangsgesprekken, competenties van trainers en het presenteren van thema’s tijdens trainersbijeenkomsten”, zegt Bremmer, hoofd jeugdopleiding bij WVF. Sportverslaggever Eddy van der Ley van het Algemeen Dagblad nam vervolgens het stokje over en hoorde Jan Smit antwoord geven op de vraag of er in het oosten niet teveel concurrentie aan het ontstaan is. “Nee, we zijn geen concurrenten. Er is in het oosten juist een voetbalbolwerk aan het ontstaan.”

Van der Ley was ook nog benieuwd naar de valkuilen voor de Zwolse eredivisionist. Jan Smit was duidelijk. “Het tweede seizoen is altijd moeilijker dan het eerste. In het eerste jaar ben je nog de underdog en kun je geluk hebben, het tweede jaar kent iedereen je”, aldus de Heracles-voorzitter. “Raak niet in de war. Luister naar mensen, maar volg je eigen beleid. Dan moet het goed komen”, voegde Riemer van der Velde hier nog aan toe. Als afsluiter ging de verslaggever van het AD over op de quiz en de prognose van PEC Zwolle - Roda JC, iets wat scheidsrechter Bas Nijhuis aan zich voorbij liet gaan. Hij is immers vrijdagavond de leidsman bij deze wedstrijd. “Het wordt vast een mooie wedstrijd”, was dan ook het ontwijkende antwoord van de scheidsrechter.

Voetbal, WVF, Sportpark De Weide Steen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws