Ilse Glazenburg: ‘Hele gezin speelt waterpolo’

| 29-10-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Ilse Glazenburg. De 23-jarige waterpoloster van eredivisionist Swol 1894 speelt al haar hele leven waterpolo. Haar liefde voor de sport is groot.

Schoenen
“In het zwembad loop ik op mijn oude vertrouwde Adidas-slippers, die ik inmiddels in meerdere kleuren heb. Niet alleen in het zwembad loop ik op deze slippers, ik draag ze ook thuis graag. Ik vind het grappig om te zien dat de Adidas-slipper al enorm lang populair is. Deze slippers worden gedragen door zowel jongeren als ouderen. Ze zijn ook binnen ons team erg populair. Het is soms gissen of je wel jouw eigen slippers hebt meegenomen.”

Bal
“In mijn eerste drie jaar bij Swol speelden wij al onze thuiswedstrijden met een waterpolobal van het merk MTB Sport. Hier zijn we drie keer op rij mee gepromoveerd, dus deze bal behoort zeker tot mijn favorieten. In de eredivisie spelen we nu met een Arena-bal met de kleuren van de Nederlandse vlag en oranje tinten. Die is ook erg gaaf.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Veldje/zwembad
“Als klein meisje ging ik altijd met mijn ouders mee naar het zwembad. Zij spelen eveneens - van jongs af aan - waterpolo. Nadat ik mijn zwemdiploma had gehaald, ging ik eerst op zwemmen en later deed ik al snel mee met waterpolotrainingen. Mijn ouders hebben eigenlijk het gehele gezin aangestoken met het waterpolo-virus. Mijn broertje en zusje, een tweeling, spelen ook waterpolo. Zelf heb ik tot mijn zestiende getraind en gespeeld bij ZPC Stadskanaal. Daarna heb ik nog een jaar in Emmen gespeeld en sindsdien ben ik actief in Zwolle. Bij Swol 1894 heb ik al veel mooie momenten beleefd. Zo zijn we in drie jaar tijd van de tweede klasse bond gepromoveerd naar het hoogste niveau van Nederland.”

Liefde
“Mijn liefde voor waterpolo is groot. Wij zeggen wel eens dat de waterpolowereld één grote familie is. Iedereen kent elkaar en binnen een club hebben de mensen veel voor elkaar over. Van jongs af aan ging ik mee naar verschillende zwembaden, maar ook naar de traditionele waterpolotoernooien die in de zomer worden gehouden. Nu zijn we als compleet gezin te vinden op hetzelfde toernooi. Wij komen weliswaar uit voor verschillende verenigingen, maar wij vinden het alle vijf heel mooi om na afloop met elkaar een biertje te drinken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Waterpolo, Swol 1894, Schoenen, bal, veldje, liefde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws