Iljas Baltes maakt rentree en winnende goal

| 05-01-2014

Negen maanden lang revalideerde HTC-aanvaller Iljas Baltes van kruisbandletsel. Zaterdagmiddag maakte de Zwollenaar zijn rentree in het nieuwjaarsduel van zijn club tegen Oud PEC Zwolle. Tien minuten voor het einde kwam Baltes in de ploeg, om HTC eigenhandig naar een 4-3 overwinning te brengen. “Het was een speciale wedstrijd. Als je na negen maanden weer kan voetballen, dan is dat een mooi moment”, laat de aanvaller weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij HTC is het inmiddels een traditie het nieuwe jaar te openen met een wedstrijd tegen Oud PEC Zwolle. Zo brachten ook dit jaar oude Zwolse coryfeeën als Arne Slot en Albert van der Haar een bezoek aan sportpark De Pelikaan. “Het is bijzonder om tegen zulke mannen te spelen”, vertelt Baltes. “Daarnaast is het altijd een leuke wedstrijd en er is genoeg volk op de been. Een mooie opening van het jaar.” Derdeklasser HTC zag de nieuwjaarswedstrijd zaterdag als een vriendschappelijke wedstrijd. “Je weet dat die mannen nog zeker wat kunnen, dus je moet scherp zijn om niet van de mat te worden getikt. We hadden vooraf afspraken gemaakt en daar hebben we ons redelijk aan gehouden”, analyseert Baltes.

Tien minuten mocht de aanvaller zaterdag in actie komen. Na negen maanden zonder voetbal, moet Baltes het nu rustig opbouwen. “Ik ga nog altijd naar de fysiotherapeut en blijf krachttraining doen. Ook is er een schema opgesteld voor mijn speelminuten. Eind januari kan ik waarschijnlijk 45 minuten spelen, een maand later hoop ik een volledige wedstrijd mee te kunnen doen. Dan moet alles gaan zoals gedacht en daar ga ik wel vanuit”, zegt de HTC’er, die hoopt dat hij nog van waarde kan zijn voor de ploeg. “De doelstelling is om ons veilig te spelen en dat moet ook lukken. Hopelijk kan ik daar nog een rol van betekenis in spelen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het voetballende begin van 2014 was voor Baltes in ieder geval om van te watertanden. In de tien minuten speeltijd bracht hij zijn ploeg met een doelpunt naar een 4-3 overwinning. Een mooiere rentree kon niet. “De gemiddelde leeftijd bij PEC lag behoorlijk hoger, dus je weet dat er aan het einde van de wedstrijd meer ruimte komt. Het ging wel goed en ik pikte zowaar ook nog een doelpunt mee. Bleek het zelfs de winnende te zijn. Dat is natuurlijk altijd leuk”, zegt een blije Baltes, die met HTC de competitie hervat op zaterdag 18 januari. Dan staat de stadsderby tegen HFC Storica op het programma.

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, HTC, Derde klasse C, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws