IJzerman: ‘Klinkt gek, maar wij zijn favoriet’

| 08-06-2018

CSV ’28 gaat zaterdag op voor promotie naar de derde klasse. Tegenstander is vierdeklasser Bruchterveld en bij winst zijn de Zwollenaren zeker van een stap omhoog. Assistent-trainer en speler Tom IJzerman heeft het volste vertrouwen in een goede afloop. “Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik denk dat wij de favoriet zijn”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het vertrouwen bij CSV is groot. Althans, als je de woorden van IJzerman mag geloven. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij uitgaat van promotie, helemaal na de overwinning van een week geleden tegen WZC Wapenveld (2-0). “Verbazingwekkend genoeg ging dat toch wel eenvoudig”, concludeert IJzerman. “We spelen nu weer thuis, op ons eigen kunstgras, en dat is toch wel in ons voordeel. Aan mislukken denk ik niet, zo ben ik. Ik hoop dat het voetbal de doorslag geeft, want de afgelopen weken speelden we best goed.”

IJzerman zelf is ook van de partij, net als in de laatste periode van de reguliere competitie. In eerste instantie zou hij, mede door een liesbreuk, de schoenen aan de wilgen hangen, maar plots stond hij er weer. “Ik was echt in de veronderstelling dat het niets meer zou worden, ook omdat ik aankomend seizoen hoofdtrainer wordt. In het ziekenhuis zeiden ze dat voetballen risico’s met zich meebracht, maar dat het kon. Ik heb het seizoen daarom afgemaakt”, vertelt IJzerman, die ook tegen Bruchterveld weer centraal in de defensie acteert. “Ik merk dat de jongens dat prettig vinden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

IJzerman twijfelt niet aan een goede afloop, maar toch ligt er nog wel gevaar op de loer. CSV beschikt over een vrije jonge spelersgroep, met voetballers die wedstrijden als deze nog nooit hebben gespeeld. Het roept vast en zeker zenuwen op. “Dat is het enige en dat probeer ik, samen met de rest van de technische staf, weg te nemen. Veel jongens komen over uit de A’s en hebben nooit voor meer dan veertig of vijftig mensen gespeeld. Dat is nu wel anders. Bruchterveld komt met een bus vol supporters, dus ik verwacht een druk sportpark. De spanning moeten we wegnemen en dan vieren we na afloop hopelijk een feestje.”

Voetbal, CSV ‘28, Tom IJzerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws