IJsvereniging houdt toertocht door de wijk

| 20-10-2010

Evenals voorgaande jaren organiseert IJsvereniging WVF bij de opening van het winterseizoen weer een rolschaats-/skeelertocht door de wijk Westenholte. Deze toertocht heeft plaats in de herfstvakantie en wel op donderdagmiddag 28 oktober. De start is om 14.00 uur op het Tijmpad. De lengte van de tocht is afhankelijk van de leeftijd en zal variëren tussen de 1.500 en 6.000 meter.

De tocht is bedoeld voor kinderen van de basisscholen in Westenholte, Voorst en Frankhuis. Maar ook voor kinderen uit de wijk die elders naar basisscholen gaan. Voor ouders en of begeleiders bestaat de mogelijkheid om de wat jongere kinderen lopend dan wel fietsend te begeleiden. In overleg met de politie zullen delen van straten worden afgezet met pionnen en borden met de tekst ‘Rolschaatsende kinderen’. Ook zullen er op diverse kruisingen mensen staan met oranje hesjes, om het verkeer te attenderen op rolschaatsende kinderen. Voor eventuele hulp is er een EHBO-er aanwezig.

Alle kinderen die de tocht uitrijden ontvangen een herinnering. Kinderen die in Westenholte naar een basisschool gaan kunnen zich opgeven via een inschrijfformulier op school. Kinderen die elders naar een basisschool gaan kunnen zich tot en met 26 oktober telefonisch opgeven bij secretaris Hans Beintema: 038-4212001.

Schaatsen, IJsbaan Westenholte, IJsvereniging WVF, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws