IJssellandrally levert bijna 27.000 euro op

| 15-09-2011

De IJssellandrally heeft een bedrag van bijna 27.000 euro opgebracht voor drie goede doelen, te weten: IntermeZZo, Jeugdsportfonds Zwolle en het VU Alzheimercentrum. De Thorbeckegracht in Zwolle was vorige week vrijdag de finishlocatie van de achtste IJssellandrally. Bijna alle van de honderd gestarte klassiekers en oldtimers haalden de finish. Veelal met de nodige modderspetters en vermoeide drivers en navigators aan boord, die op hun beurt zichtbaar hadden genoten van de tocht.

© Jeroen Keep

De IJslandrally, een initiatief van Brouwers Accountants & Adviseurs en ING, staat ieder jaar weer garant voor een prachtig deelnemersveld. Dit jaar verschenen bijna honderd bijzondere klassiekers aan de start in het Twentse De Lutte. Er waren aan het einde van de dag flink wat prijzen te verdelen. In de Tourklasse gingen Patrick Leerentveld en Richard Schoenmaker, rijdend in een Mazda 1000, er met de hoofdprijs vandoor. De titel in de Sportklasse ging naar Hank Melse en Nicole Melse in hun Porsche 911. Bij de damesequipes namen Willemien de Bruin en Christa Melsbach, rijdend in een Alfa Romeo 1750 GTV Spider, de eerste prijs in ontvangst. Grote hilariteit was er bij het uitreiken van de pechprijs. Rene Kroes en Willem Bramer wisten deze groots binnen te halen door hun geklungel in een Peugeot 404.

Naast een sportieve prestatie staat het goede doel centraal tijdens de rally. Drie goede doelen mochten rekenen op een bijdrage. Gaston Sporre nam als stichtingsvoorzitter van IntermeZZo ruim 7.500 euro in ontvangst. En ook aan Erben Wennemars, ambassadeur van Jeugdsportfonds Zwolle, werd een cheque ter waarde van bijna 8.000 overhandigd. Ten slotte was er nog ruim 11.200 euro voor het VU Alzheimercentrum.

© Jeroen Keep
Erben Wennemars, Rally, Autosport, Jeugdsportfonds Zwolle, Jacco Vonhof, IJssellandrally

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws