IJsselhallen weer decor springconcours

| 29-06-2018

Na zeven jaar krijgt Zwolle weer een internationaal springconcours. De IJsselhallen vullen zich in oktober met springpaarden van over de hele wereld. Om dit te realiseren hebben Teus van den Brink, Emmy Poppelaars en Jonny Roelofsen de handen ineen geslagen en staat topruiter Jeroen Dubbeldam hen bij als ambassadeur. Het evenement draagt de titel Jumping Zwolle en heeft plaats van 18 tot en met 21 oktober.

© Annet van Raalten

Aanleiding van de comeback is de stopzetting van Indoor Drachten, waar de organisatie van ‘Zwolle International’ destijds naartoe verhuisde. Bestuursleden Fred Lodewijk en Gerrit-Jan van de Pol hebben de knoop doorgehakt en besloten dat er geen nieuwe editie meer komt. “Daar was in januari tijdens het evenement al sprake van. Toen we na afloop van mijn veiling Sale of the Rising Stars bij elkaar zaten, zeiden de mannen: Je mag het voortzetten als je wil. Wij sponsoren wel, maar houden er zelf mee op. Dat was voor Emmy en mij de eerste aanzet”, vertelt springpaardenhandelaar Teus van den Brink uit Nijkerkerveen.

Al snel kwam de terugkeer naar de IJsselhallen in Zwolle ter sprake. “Daar kwam ik al als 12-jarig jochie om konijnen en geiten op de markt te verkopen. Toen Emmy en ik daar waren in februari, kreeg ik meteen weer dat goede gevoel. De mogelijkheden in de IJsselhallen zijn gigantisch. Het heeft ook uitstraling.” Ook bij Emmy Poppelaars voelde het goed. “We gaan het doen! Maar het wordt wel een ander concours dan voorheen met een andere look en zelfs op driesterrenniveau”, vertelt de evenementenorganisatrice.

Niet wetende van elkaar liep Jonny Roelofsen van Roelofsen Horsetrucks in Raalte ook al met de gedachten rond om de IJsselhallen opnieuw te contacteren om er een evenement te organiseren. “Toen ik hoorde dat Teus en Emmy er al veel verder mee waren, heb ik gezegd dat ik graag wilde meedoen. Vroeger stond ik daar altijd al met mijn vrachtwagens. We hebben al veel toezeggingen van sponsoren. Veel mensen vinden het mooi dat ‘Zwolle’ terug op de kalender komt. Wij gaan ons stinkende best doen om veel publiek te krijgen. Mooie sport, leuke stands, een beetje fair-achtig, zodat ook degene die niet heel veel om de sport geeft er een half dagje kan vertoeven.”

© Annet van Raalten

Jeroen Dubbeldam is met plezier ambassadeur en deelnemer van Jumping Zwolle. “Ja, Zwolle, dat is altijd blijven hangen. Dat was zo’n mooi concours. Gelukkig zijn daar een paar mensen serieus op ingegaan en staat het nu weer op de kalender. Ik denk op de achtergrond mee met het sportieve gebeuren. Het wordt een concours op driesterren en éénsterren niveau, waarbij alle deelnemers ook nog een jong paard kunnen meenemen. Tweesterren niveau, daar hebben we het over gehad. Maar in zo’n hal en in zo’n stad, dan wil je toch meer? We willen mooie sport. Zo’n driehonderd paarden, dus niet te volle rubrieken”, vertelt Dubbeldam, die in Zwolle werd geboren en daar opgroeide.

Op de vrijdagavond zal de Sale of the Rising Stars plaatsvinden, de springpaardenveiling die in Zwolle begon en naar Drachten mee verhuisde. “Het is wat kortdag om de veilingpaarden te vinden, maar we gaan ervoor. Uiteindelijk is oktober denk ik een betere maand om te veilen dan in januari, omdat dan alweer veel ruiters naar Spanje vertrekken voor de springtouren daar. Ja, al met al is het wel een heel groot avontuur met hoge financiële risico’s, maar we kijken er naar uit”, vertelt Teus van den Brink. Het tijdsbestek van 3,5 maand is kort en er moet nog veel gebeuren, maar het nieuwe geformeerde team heeft er vertrouwen in. “Onder druk wordt alles vloeibaar en we zijn allemaal mensen die iets goed voor elkaar willen hebben”, vertelt Jonny Roelofsen ambitieus.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport, Jeroen Dubbeldam, Jumping Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws