IJsselhallen decor Indoor Tractor Pulling

| 19-12-2012

Duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland komen zaterdag 19 januari 2013 weer naar Zwolle voor vlammende pijpen en ploffende motoren. IJsselhallen Zwolle vormt dan het decor voor de dertigste editie van Salland Olie Indoor Tractor Pulling. De organisatie van het evenement laat deze bijzondere jubileumeditie niet onopgemerkt voorbij gaan en heeft Jannes, de ‘Koning der Piraten’, uitgenodigd om er samen met het publiek een waar feest van te maken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tijdens Salland Olie Indoor Tractor Pulling in IJsselhallen Zwolle beleef je de sport op zijn best. De tribunes staan direct naast de baan opgesteld, waardoor het publiek slechts enkele meters verwijderd is van de krachtpatsers die voorbij komen razen. Bezoekers komen ogen en oren te kort. En wanneer de van straalturbines voorziene machines van start gaan, wanen zij zich even op de startbaan van Schiphol! Voor sensatie en sfeer moet je 19 januari dus in de IJsselhallen zijn. De deelnemers, afkomstig uit verschillende Europese landen, zoeken het randje van deze motorische sport altijd op en dit zorgt voor het nodige spektakel. De enorme hoeveelheid aan PK’s zorgt ervoor dat er hier en daar wel eens iets verkeerd gaat, daar waar het publiek juist voor komt.

Om 11.00 uur begint de eerste sessie met daarin de Light Modifieds, de Mini Unlimiteds én de Heavy Modifieds. In de avondsessie, die om 18.00 uur begint, geven de Two Wheel Drives en de Modifieds acte de presence. Deze sessie wordt traditiegetrouw afgesloten met de altijd spectaculaire Alky Burner Superstocks. Bijzonder is verder dat de Four no Hemi uit Italië naar Zwolle komt. Deze uit Amerika geïmporteerde machine was nog nooit te zien op de Nederlandse banen.
Een prima tweede plaats tijdens de laatste Eurocup-wedstrijd in Italië geeft veel vertrouwen voor deze topdeelnemer. De Four no Hemi is te zien in de Modified Class (avondsessie) en in de Heavy Modified Class (middagsessie). Jannes trakteert het publiek aan het einde van de eerste en het begin van de tweede sessie op een mini-concert.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Kortom: indrukwekkende machines en spectaculaire runs, een mini-concert van Jannes en een spectaculaire licht- en geluidsshow, dát zijn de ingrediënten van Salland Olie Indoor Tractor Pulling 2013. Om verzekerd te zijn van een goede plek op de tribune, is het verstandig om in de voorverkoop kaarten te kopen. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.indoortractorpulling.nl. Kaarten zijn ook te koop bij Garage Dingerink, IJsselcentraleweg 3 in Zwolle (geen pinmogelijkheid). Kaarten kosten 27,50 euro voor de middagsessie en 29,50 euro voor de avondsessie. Kinderen tot en met 14 jaar betalen 15 euro voor de middagsessie en 16 euro voor de avondsessie.

IJsselhallen, Tractor Pulling

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws