IJsselcup na strafschoppen prooi voor KHC

| 29-12-2017

De tweede editie van de IJsselcup in de WRZV-hallen is vrijdag gewonnen door KHC uit Kampen. De eersteklasser (op het veld) nam het in de finale op tegen Oud PEC Zwolle en bleek na strafschoppen te sterk voor de Zwolse coryfeeën. WVF bemachtigde, net als bij het Jo van Marle toernooi, de derde plaats. “Het was een geslaagde editie, met veel publiek en mooi voetbal”, concludeert WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

© Jan Burgman Fotografie

De eerste groepswedstrijden werden donderdagavond afgewerkt en toen bleek al dat Oud PEC Zwolle goed voor de dag kwam. Met onder andere Arne Slot, Henk Van Steeg en Wiljan Pluim in de gelederen bleef de Zwolse ploeg foutloos en lukte het zelfs al om de kruisfinales te bereiken. Een dag later was Oud PEC wederom prima op dreef. In de kwartfinale rekende het af met Hattem en ook de halve finale werd goed afgesloten. In de finale trof PEC het Kampense KHC, dat vorig jaar ook al de eindstrijd haalde. Destijds verloor het van Dieze West en ditmaal kreeg het een herkansing.

In de finale nam KHC al rap een voorsprong. Wie anders dan Jeffrey de Nooijer opende de score en daarmee leek KHC op rozen te zitten. Toch mondde het uit in strafschoppen. “Wiljan Pluim zorgde na een weergaloze actie voor de 1-1 en daardoor werd het penalty’s. De Nooijer miste en ook Henk van Stee en uiteindelijk werd KHC de winnaar”, zegt Eikelboom, die daardoor de beker naar Kampen zag gaan. “De IJssel is niet van ons, maar van Kampen. Ik denk dat het publiek een mooi toernooi heeft gezien. Het was gezellig druk, er was veel passie en we hebben leuke dingen gezien. In de halve finales en de finales stonden de balustrades weer ouderwets vol en dat was mooi om te zien. Ik kijk met een goed gevoel terug”, aldus Eikelboom.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom, WRZV Zwolle, IJsselcup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws