‘IJsselcup kan uitgroeien tot soort Protos’

| 23-12-2016

“Als je ziet hoeveel potentie er nog is, dan kan de IJsselcup zeker uitgroeien tot een soort Protos.” Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV, is ambitieus. Hij hoopt dat ‘zijn’ IJsselcup kan doorgroeien tot een regionaal zaalvoetbaltoernooi. Aan de eerste editie, die voor 28 en 29 december op het programma staat, doen in totaal dertien teams mee.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dertien teams, dat is nog geen heel groot toernooi. Zeker niet als je ziet dat het gebied zo’n zestig voetbalclubs herbergt. Toch is Eikelboom maar wat tevreden met de ploegen die zich gaan melden in de WRZV-hallen. “Het spijt me dat ik zo laat ben begonnen, want dat scheelt toch een heel aantal teams. Veel clubs hebben zelf een oliebollentoernooi, of doen mee aan andere toernooitjes. Ze zijn heel enthousiast, maar kunnen nu niet meedoen”, vertelt de voorzitter, die wel aangeeft dat het voor volgend jaar al in kannen en kruiken is. “Het valt enorm in de smaak, ook voor volgend jaar staat het al. Ik denk dat de naam enorm aanspreekt, ook bij de clubs aan de andere kant van de IJssel. Hartstikke leuk joh.”

In totaal gaan er aan het eind van dit kalenderjaar dertien teams strijden om de eerste IJsselcup. WRZV Zwolle heeft een team en daar voegen twaalf veldploegen zich bij. Dieze West, Nunspeet, VSCO ’61, Hatto Heim, HFC Storica, Olympia ’28 en VSW spelen in poule A, KHC, WVF, ’s Heerenbroek, Hattem, Wijthmen en VSW in poule B. “We beginnen in twee poules”, legt Eikelboom uit. “De vier beste teams uit iedere poule gaan naar de kwartfinale. Uiteindelijk spelen we op donderdag de finale, waarna er ook nog een eindfeest is. Daar brengen twee Nederlandstalige zangers de sfeer erin, zodat we het jaar op een goede manier uit kunnen luiden.”

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws