IJsbaan Westenholte ligt er prachtig bij

| 02-02-2012

IJsvereniging WVF uit de Zwolse wijk Westenholte heeft sinds donderdagmiddag 14.00 uur de poorten van de ijsbaan geopend. Een enorme toeloop van mensen is er nog niet geweest, maar de ijsvereniging verwacht dat in de loop van week de meeste mensen wel zullen komen. “Het is nogal onverwacht geweest dat wij open konden. Zelf hadden we ook pas vrijdag verwacht, misschien dat het daarom nog wat rustig is”, zegt ijsmeester Klaas Eikenaar. Ook bij ijsbaan HWZ bleef de drukte achterwege, maar lag de ijsvloer er prima bij.

Een enkel kind, wat volwassenen en een groep van het Deltion College waagden zich donderdagmiddag als eerste op het ijs van de ijsbaan in Westenholte. De ijsvloer is volgens Eikenaar van hoge kwaliteit. “Fantastisch. Dit is misschien wel het beste ijs dat we ooit gehad hebben. Alleen aan de achterkant van de baan zit een klein bultje, maar voor de rest is de baan net een spiegel.” Op dit moment is het ijs zo’n 8,5 centimeter dik, maar Eikenaar verwacht dat dit nog wel zal toenemen. “Vannacht is de ijslaag al met meer dan drie centimeter gegroeid. Ik denk dat we de twaalf centimeter wel gaan halen, al kan vrijdag de sneeuw nog wel wat roet in het eten gooien.”

Jordi (14) was iets na 14.00 uur al op de ijsbaan te vinden. “Ik was vrij van school, dus ben gelijk gaan schaatsen. Ik ben nu twee keer gevallen, maar voor de rest gaat het best goed!” Naast de gebruikelijke openingstijden gaat de baan van WVF de aankomende dagen ‘s morgens ook nog open voor de nodige groepen. Zo komt het Carolus Clusius College met 300 tot 350 kinderen schaatsen en komen er ook een groot aantal kinderen van basisscholen uit de stad gebruik maken van de prima ijsvloer. Op ijsbaan Herfte-Wijthmen-Zalné wordt maandag het Zwols schaatskampioenschap voor de basisschooljeugd gehouden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

IJs op openbare plassen nog onbetrouwbaar
De gemeente waarschuwt de bevolking van Zwolle voor onbetrouwbaar ijs op plassen en vijvers in de stad. Op De Dobbevijver, de vijver van Park De Wezenlanden en de Wavin-vijver is het ijs nog niet dik genoeg. Ook zitten er op de nodige plekken nog enkele windwakken. Dit geldt naast de bovengenoemde vijvers ook voor het ijs bij Het Engelse Werk, het Argonaut Plantsoen en bij het Ittersumpark in Zwolle-Zuid.

Schaatsen, Natuurijs, IJsbaan Westenholte, IJsvereniging WVF, IJsvereniging HWZ, IJsbaan Herfte-Wijthmen-Zalné

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws