IFC Zwolle wil in derby nieuwe stap zetten

| 02-02-2018

Het hoge woord is eruit: IFC Zwolle gaat in de topklasse E voor het kampioenschap. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen en die moeten allemaal worden gewonnen. Stadgenoot SVI is de eerste in die reeks. “Een derby is altijd mooi. Helemaal omdat er meerdere belangen spelen”, vertelt IFC’er Yassine Assa.

IFC Zwolle speelt al het hele seizoen een rol in de top van de competitie. De Zwollenaren trainen niet, werken dus niet aan automatismen, maar op individuele kwaliteit wordt het merendeel van de tegenstanders op een nederlaag getrakteerd. Na veertien van de twintig wedstrijden staat IFC bovenaan, al heeft het wel te maken met flinke concurrentie. Net als vorig seizoen zit ZVV Ede op het vinkentouw en die ploeg heeft nog twee wedstrijden tegoed. “Die kunnen op één punt voorsprong komen, maar we krijgen Ede nog. Als we alles winnen, zijn we kampioen”, weet Assa.

IFC traint dan niet, toch krijgt het de zaakjes steeds beter op de rit. Er is een goed gevuld tweede team, waar de hoofdmacht op terug kan vallen als dat nodig is. “We hebben twintig tot dertig spelers die allemaal in het eerste team willen spelen. Dat gaat niet. Met het tweede loopt het nu goed, zodat iedereen aan spelen toekomt. Dat is fijn”, zegt Assa, die op vrijdagavond nog wel wat problemen heeft. “We hebben te maken met spelers die ook nog op het veld voetballen. De jongens die op zondag voetballen, moeten op vrijdag trainen. Maar dat is goed op te vangen.”

Noodzaak om te trainen
Mocht IFC Zwolle het kampioenschap binnenhalen, volgt er promotie naar de eerste divisie. En wil je op dat niveau een beetje mee komen, is het bijna noodzaak om te gaan trainen. “Met een schuin oog kijken we daar wel naar, want dat moeten we wel oplossen”, vertelt Assa. “We zullen dan keuzes moeten maken, maar het is eerst maar eens zaak om het binnen te halen. Wat dat betreft bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd, te beginnen vrijdagavond tegen SVI. Dat is de eerste.”

IFC Zwolle treft in SVI de hekkensluiter van de topklasse E, maar van onderschatting is bij eerstgenoemde geen sprake. Het is en blijft een derby en SVI liet afgelopen maandag zien dat het zich niet zomaar gewonnen geeft. Onder toeziend oog van Assa werd Excelsior ’31 met 4-3 verslagen. “Het is een stugge ploeg. Als ze nog iets van het seizoen willen maken, moeten ze punten sprokkelen. Dat brengt iets anders met zich mee, net als dat wij voor de titel spelen. Het ziet er naar uit dat het een mooie pot wordt”, aldus Assa. De wedstrijd tussen IFC Zwolle en SVI begint vrijdagavond om 21.00 uur en wordt gespeeld in het Landstede Sportcentrum.

Voetbal, SVI, Yassine Assa, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws