IFC Zwolle sterkste in Zwolse zaalderby

| 11-09-2017

IFC Zwolle is maandagavond winnaar geworden van de eerste Zwolse zaalvoetbalderby van het seizoen. In het Landstede Sportcentrum kruiste de ploeg de degens met stadsgenoot SVI en die formatie werd met 3-5 over de knie gelegd. Dani Lohman nam twee goals voor zijn rekening, terwijl ook Jeffrey de Nooijer, Ginaro van Deventer en Jesse Betaze goed waren voor een doelpunt.

IFC Zwolle, maandag de uitspelende partij, heeft ambities. De zaalploeg wil dit seizoen eigenlijk een stap omhoog maken en promoveren naar de eerste divisie. De competitie wordt geopend met de derby tegen SVI, op voorhand een duel om naar uit te kijken. De publieke belangstelling valt echter wat tegen, maar de thuisblijvers krijgen volop ongelijk. Goed is het misschien niet, maar toch weten SVI en IFC een fraai schouwspel te produceren. Paal, lat, mooie individuele acties en strijd, alles zit erin. “Het is hartstikke leuk om te kijken, je hebt het vandaag zelf gezien. Het is aan ons om dat door te trekken, want het is wel een doel om het hier vol te krijgen”, vertelt Noel Oude Bennink, sinds dit seizoen hoofdtrainer bij de zaalafdeling van SVI.

Hij ziet dat zijn ploeg aardig uit de startblokken schiet en al rap op voorsprong komt. Bij rust staat SVI met 2-1 voor, maar na de onderbreking krijgt de thuisploeg het lastig. IFC Zwolle heeft het organisatorisch beter voor elkaar en neemt het heft in handen. Het heeft twee doelpunten van Dani Lohman tot gevolg en ook Ginaro van Deventer en Jeffrey de Nooijer schieten namens IFC raak. SVI weet daar zelf nog slechts één treffer tegenover te zetten, waardoor de derby met 3-5 verloren gaat. IFC-coach Yassine Assa is gematigd tevreden. “Ik vond het niet geweldig, maar we winnen en dat is het belangrijkste. We zijn los.” Collega Oude Bennink had eenzelfde gevoel. “Vooraf zei ik dat we er altijd voor moeten blijven knokken en dat is gebeurd. Daar ben ik hartstikke tevreden over, maar er is ook nog genoeg te verbeteren.”

Voetbal, SVI, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws