IFC Zwolle slaat ‘belangrijke slag’ tegen WRZV

| 24-01-2019

De zaalvoetbalderby tussen WRZV Zwolle en IFC Zwolle is woensdag met duidelijke cijfers gewonnen door IFC. De bezoekers, koploper in de topklasse E, waren door treffers van Wahid Shimeri (drie) en Faisel el Atiaoui (twee) met 1-5 te sterk. “Een belangrijke slag”, vindt Yassine Assa van IFC.

Al het gehele seizoen prijkt de naam van IFC bovenaan de ranglijst van de topklasse E. De Zwollenaren kwamen in de vorige jaargang niet verder dan plaats twee, maar lijken nu titelkandidaat nummer één. Ook op bezoek bij stadgenoot WRZV werd dat bevestigd, want in de derby was het verschil duidelijk. “De eerste helft was nog spannend, bij rust was het pas 0-1. Wij kregen wat kansen, WRZV ook, maar het lukte niet om te scoren. We zijn rustig gebleven en in de tweede helft ging het eigenlijk best makkelijk. Dat hadden we niet helemaal verwacht”, vertelt Assa, die wel denkt te weten wat het verschil maakte.

“In de rust ging het bij WRZV helemaal los, ze begonnen op elkaar te bekken en dat konden wij horen. Bij ons bleef het rustig”, stelt de Zwollenaar, die zijn ploeg vervolgens ruim afstand zag nemen. Door treffers van Shimeri en El Atiaoui werd het 0-5, waarna WRZV in de slotfase de eer nog redde: 1-5. IFC bleef daardoor koploper, een plaats die de ploeg absoluut niet wil afstaan. Assa: “We hebben twee jaar in de hoofdklasse gespeeld, spelen nu voor het tweede jaar in de topklasse, dus het is er tijd voor. Voetballend gaat het ook steeds beter en de organisatie groeit rustig door. We gaan er zeker voor.”

Beker
Niet alleen in de competitie doet IFC het goed, dat geldt ook voor het bekertoernooi. De ploeg staat in de kwartfinale, waarin het in februari de degens kruist met ZVV Dynamo Lelystad. “We hebben nu al twee keer in de halve finale gestaan, dus we willen zeker voor de finale gaan. De competitie blijft natuurlijk belangrijker, we gaan vol voor de titel”, aldus Assa.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws