iFC Donaci zorgt met zege voor bekerstunt

| 09-02-2016

De zaalvoetballers van het Zwolse iFC Donaci hebben maandagavond voor een flinke bekerstunt gezorgd. De hoofdklasser speelde in de eerste ronde van de beker tegen topklasser WSV 2 en die ploeg werd in een enerverend duel met 5-4 uit het bekertoernooi geknikkerd. “Er wordt in de topklasse anders gevoetbald en dat ligt ons wel”, vertelt speler Yassine Assa.

© Annet van Raalten

Tot een stunt leek het in eerste instantie absoluut niet te komen. In de beginfase van het duel kwam WSV al rap met 0-3 voor en daarmee leek de spanning al verdwenen. Totdat de heren van Donaci de koppen bij elkaar staken en een ander tactisch plan verzonnen. Het leidde vrij snel tot de 1-3 en vervolgens ook tot de aansluitingstreffer. “Zij hebben een jong team en die jongens blijven maar gaan en komen. Ze willen graag aanvallen en daar hebben we ons spel op afgestemd. We zijn wat druk gaan zetten en dat werkte goed”, analyseert Assa, die in WSV zijn oude club trof. Eerder speelde de Zwollenaar al samen met Caleb Rahajaan in de hoofdmacht van de Apeldoornse vereniging. “Daardoor kenden wij wel wat jongens. Het was een rare setting.”

Voor de rust kwam WSV wel weer op een 2-4 voorsprong, maar in de tweede helft was het ‘Donaci-time’. De Zwollenaren kwamen terug tot 4-4 en in de slotfase produceerde de thuisploeg ook nog de winnende. “Het werd nog enorm spannend, maar gelukkig hebben we gewonnen. In de competitie presteren wij wisselvallig, dus dit is een mooie opsteker”, aldus Assa. Donaci hoopt nu door te pakken, zeker om nog meer sterkere tegenstanders te treffen. “Die proberen te voetballen, gaan niet voor het doel hangen en counteren. En daar kunnen wij weer beter tegen voetballen. Ik hoop echt dat we vaker tegen zulke tegenstanders kunnen spelen.”

Voetbal, Landstede Sportcentrum, Yassine Assa, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws