iFC Donaci wint afsluitend jeugdtoernooi

| 15-07-2016

Het jeugdteam van zaalvoetbalvereniging iFC Donaci heeft woensdag het afsluitende zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hallen op haar naam gezet. De ploeg kwam in de finale met SV Hotspot niet verder dan 1-1, maar greep op basis van doelsaldo alsnog de titel. Shivano’s Company eindigde als nummer drie. “Wat heb ik dit jaar genoten van de jeugd en dat onder de vlag van onze vereniging”, zegt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

Het toernooi werd woensdag gehouden om jongeren die wekelijks deelnemen aan de zaalvoetbalacademie een leuke afsluiting van het seizoen te bieden. In totaal deden er zeven teams mee, waardoor er ruim vijftig voetballers in actie kwamen. In een spannende finale had Donaci genoeg aan een gelijkspel, waardoor de spelers van die ploeg de beker op mochten halen. WRZV-voorzitter Eikelboom kijkt met veel voldoening terug op het afgelopen seizoen. “Jongeren van 10 tot en met 18 jaar hebben volop de kans gehad om kennis te maken met zaalvoetbal. We zijn achter de schermen al druk bezig met de invulling van het nieuwe seizoen. Zo staat er in de herfstvakantie een clinic van PEC Zwolle op het programma en in de kerstvakantie is er weer ons jaarlijks terugkerende Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal.”

Ook Koen Tip en Dion Reijnen van SportService Zwolle zijn te spreken over het afgelopen jaar. “Het is geweldig dat we middels zaalvoetbal een samenwerking met het onderwijs tot stand hebben kunnen brengen en jongeren van verschillende wijken en culturen met elkaar in contact konden brengen. De vereniging als plek waar jongeren samen kunnen komen, kennis kunnen maken met zaalvoetbal en zich hierin optimaal kunnen ontwikkelen.”

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws