iFC Donaci start nacompetitie met zege

| 10-05-2016

De zaalvoetballers van iFC Donaci zijn maandagavond de nacompetitie om promotie begonnen met een overwinning. De Zwolse formatie was in het eigen Landstede Sportcentrum met 5-3 te sterk voor Drienerlo en beschikt zo over een mooie uitgangspositie voor de return. SVI ging in het eerste duel met TFC Three Musketeers met 3-6 onderuit.

© Annet van Raalten

Voor Donaci is het een wens om in het eerste jaar van de club direct te promoveren naar de topklasse. Via de reguliere competitie lukte het om een plaats in de nacompetitie te bemachtigen en dat toetje startte maandag met een thuiswedstrijd tegen Drienerlo. De Zwollenaren kwamen via Faisel el Atiaoui op een 1-0 voorsprong, waarna de bezoekers de stand weer gelijk trokken. Door goals van Redouan Akloud en Caleb Rahajaan liep Donaci daarna weg naar 3-1, maar toch haakte Drienerlo weer aan. Een goal van Jeffrey de Nooijer tilde het verschil vervolgens weer naar twee. Drienerlo gaf zich echter niet gewonnen, haakte opnieuw aan en bracht zo de spanning wederom terug. Rahajaan schoot de zege van Donaci uiteindelijk definitief binnen: 5-3.

SVI begon iets minder aan de nacompetitie. In de eerste wedstrijd tegen TFC Three Musketeers liep de ploeg maandag tegen een 3-6 nederlaag aan. Vrijwel het gehele duel liepen de Zwollenaren achter de feiten aan. Jos van Dijk zorgde in de beginfase nog wel voor de 1-1, maar verder dan de spanning terugbrengen kwam SVI niet. Op 1-3 maakte Matthijs van der Geest de aansluitingstreffer en op 2-4 deed hij dat nogmaals. Het was echter niet voldoende om aanspraak te maken op een goed resultaat. Zo moet SVI in de return een 3-6 nederlaag zien goed te maken.

Voetbal, SVI, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws