Iedereen blij met Van der Vaart: ‘Hij kaart’

| 02-07-2018

De vraag luidt maandag of Rafael van der Vaart (35) wel weet waar Wijthmen ligt. Het verhaal is duidelijk: hij had vooraf geen flauw idee. Na zijn eerste training met PEC Zwolle is dat wel anders, want zijn commentaar is louter positief. “Een compliment voor de groundsman, want het ligt er fantastisch bij”, weet de oud-international.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste training van Van der Vaart in het shirt van PEC Zwolle is een hele happening. Als hij uit de auto stapt, staan enkele handtekeningenjagers al klaar. De complete vaderlandse pers is zo ongeveer uitgerukt en dat zorgt aan de rand van het veld voor een imposant tafereel. “Ik had niet anders verwacht”, lacht aanvoerder Bram van Polen na afloop van de training. “Het is al geweldig dat zo’n speler dit shirt een keer draagt, wie had dat nou gedacht? Ik vind het echt tof dat hij dit nog durft en daaruit blijkt dat het echt een liefhebber is. Prachtig.”

De captain stond zelf ooit ook in de rij voor een handtekening van zijn tijdelijke ploeggenoot. Van der Vaart traint twee weken mee bij PEC Zwolle, puur en alleen om fit te worden. Daarna keert hij in principe terug naar Denemarken, waar hij al in contact is met enkele clubs. “Volgens mij heb ik nog eens een handtekening van hem gekregen, haha. Het was tijdens een open dag van Ajax, op een shirtje. Voor heel veel mensen is hij een idool”, weet Van Polen, die zelf even de gelegenheid krijgt om nader kennis te maken. Hij doet samen met Van der Vaart loopoefeningen. “Het is een goede gast, met mooie humor. En het schijnt dat hij kan kaarten, dus nog beter.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De periode van Van der Vaart in Zwolle blijft in eerste instantie bij trainingen, de fans hoeven hem tijdens een oefenwedstrijd niet op het veld te verwachten. Trainer John van ’t Schip: “Het is mooi dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Iedereen geniet ervan en dat is ook belangrijk. We hebben allemaal gezien dat hij het nog kan”, lacht de coach. Van der Vaart weet in ieder geval waar Wijthmen ligt, daar waar hij hoe dan ook de komende twee weken nog te aanschouwen is. Het terechte compliment van de WK-finalist kunnen ze bij Wijthmen in hun zak steken.

Voetbal, Bram van Polen, Wijthmen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws