Ian White wint Dutch Darts Masters 2019

| 27-05-2019

Ian White is zondag winnaar geworden van de Dutch Darts Masters 2019. In de IJsselhallen speelde de Brit in de finale tegen Michael van Gerwen en daarin was hij met 8-7 te sterk. “Het geeft een geweldig gevoel om deze titel te winnen”, reageert hij na het winnen van de spannende finale.

© Kais Bodensieck - PDC Europe
© Kais Bodensieck - PDC Europe
© Kais Bodensieck - PDC Europe

Van Gerwen bereikte de finale dankzij zeges op William O’Connor (6-2), Raymond van Barneveld (6-5), Dave Chisnall (6-4) en Gerwyn Price (7-6). White trof op zijn route naar de finale onder meer Vincent van der Voort, die hij in de kwartfinale met 6-3 versloeg. In de halve finale was White met 7-3 te sterk voor Peter Wright, waarna in de finale een groot gevecht ontstond. Het ging de gehele wedstrijd gelijk op, maar uiteindelijk was White met 8-7 te sterk. “Het was moeilijk om voor het Nederlandse publiek te spelen, maar ik begrijp dat zij wilden dat Michael won. Ik wilde altijd tegen Michael spelen en hem verslaan in een finale. Dit laat zien dat het kan.”

Van Gerwen was de enige Nederlander die de halve finales haalde. Vincent van der Voort strandde in de kwartfinale, Raymond van Barneveld moest het doen met de derde ronde. Daarin moest hij net zijn meerdere erkennen in Van Gerwen.

IJsselhallen, Darten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws