HV Zwolle sluit competitie af in middenmoot

| 09-04-2019

Voor de handballers van Travelbags/HV Zwolle zit de competitie erop. Zowel het sterkste damesteam als het herenteam speelde afgelopen zondag haar laatste competitieduel en beide teams wisten op Zwolse bodem te winnen. De damesploeg van trainer Lambert Bouwman eindigde daarmee op plek vijf in de hoofdklasse. En voor de heren is positie zes in de eerste klasse het eindstation.

© Jan Burgman Fotografie

Voor Lambert Bouwman was het zondag de laatste keer dat hij op de bank plaats nam bij de Zwolse damesformatie. Na zes jaar als coach gaat hij met ingang van het nieuwe handbalseizoen verder als hoofd opleidingen. Bouwman zorgde, eerst bij SV Zwolle en daarna bij fusieclub HV Zwolle, voor een flinke professionaliseringsslag en onder zijn leiding maakte het team zelfs de stap naar de hoofdklasse. Op dat niveau wisten de Zwolse dames zich keurig staande te houden. Op de slotdag van de competitie werd zelfs met 31-23 gewonnen van nummer drie ESCA Handbal.

Net als de dames mochten ook de Zwolse handbalheren de competitie afsluiten met een thuisduel. Tegen het laag geklasseerde Borhave kwam HV Zwolle nauwelijks in de problemen. De eerste aanvallen verliepen soepel aan Zwolse zijde. De bal werd goed rondgespeeld en er werd goed druk gezet. Zo wisten opbouwer Eiko Saathoff en hoekspeler Lesley Rigter de eerste doelpunten te maken. In de fase daarna waren de keepers Dennis Borst en Arno te Wiele belangrijk voor de thuisploeg, want dankzij hun snelle spelhervattingen was Zwolle de opponent steeds te snel af. Zo wisten hoekspelers Jordy Hendriks en Roy Postema ook te scoren.

Borhave gaf zich echter niet gewonnen en bleef tot 11-8 in het spoor. Pascal Schutte zet HV Zwolle met een fraaie score weer op het juiste spoor en uiteindelijk eindigde de eerste helft in 18-12 in Zwols voordeel. In de tweede helft raakte de ploeg van coach Peter Born heel even de focus kwijt, maar in de problemen kwamen de Zwollenaren geen moment. Mede dankzij twee scores van cirkelspeler Hans Kan zegevierde Zwolle uiteindelijk met 26-21.

Handbal, Lambert Bouwman, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws