Huisman: ‘Reden om extra gas te geven’

| 07-09-2016

“Er zit pit in die ploeg, dus je weet dat we een zware pot krijgen. Maar dat is voor ons, zeker thuis, reden om extra gas te geven.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jason Huisman, die het zaterdag samen met mijn ploeggenoten opneemt tegen KHC. De Kampenaren zijn een geduchte tegenstander, getuige ook de overwinning van vorige week op Nunspeet (3-2).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum lijkt ook dit seizoen weer mee te gaan doen om de titel in de eerste klasse D. De ploeg kende een prima voorbereiding en won zaterdag ook het eerste competitieduel. Uit bij Vroomshoopse Boys kende de formatie amper problemen en won het met 1-3. Berkum deelde vanaf de aftrap de lakens uit en had bij rust de wedstrijd al beslist. Dit door een eigen doelpunt van Vroomshoopse Boys en goals van Mehran Ali Pour Asli en Marc van der Meulen. “We hebben er een aantal nieuwe jongens bij en we spelen tot nu toe heel aardig. Er is altijd verbetering mogelijk, maar we zijn op de goede weg”, zegt Huisman, die ook dit jaar weer deel uit maakt van de hoofdmacht.

Tegenstander KHC eindigde vorig seizoen als zevende en kreeg daarna een groot aantal wisselingen in de selectie te verwerken. Zo verdween spits Tom Diender naar DOS Kampen en verkaste Leroy Knol naar Go Ahead Kampen. De oefencampagne verliep dan ook stroef, maar de eerste competitiewedstrijd werd netjes winnend afgesloten. Tegen het sterk geachte Nunspeet werd, mede door een goal van Abdel-Hafid Lahzal, met 3-2 gewonnen. Het duel tussen Berkum en KHC staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk, die om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jason Huisman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws