Huisman: ‘Nunspeet is niet onverslaanbaar’

| 06-04-2017

“Nunspeet is altijd een lastige ploeg om tegen te voetballen, maar ze zijn niet onverslaanbaar.” Op die manier blikt Berkum-verdediger Jason Huisman vooruit op ontmoeting van zijn team met Nunspeet. De Zwollenaren zijn nog altijd de koploper in de eerste klasse D, terwijl Nunspeet op een vijfde plaats staat. Het gat tussen beide ploegen bedraagt vijftien punten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum is nog altijd de lijstaanvoerder, ook omdat het afgelopen weekend een makkelijke zaterdag beleefde. De Zwollenaren gingen op bezoek bij hekkensluiter Hulzense Boys en wonnen daar met 1-6. Binnen tien minuten had Youp Kok er al twee gemaakt en nog voor de rust tilde Marc van der Meulen de score naar 0-3. Uiteindelijk stokte de teller, door goals van de broers Van der Meulen, op 1-6. Zodoende is de marge nog altijd in stand, want ook de concurrentie liet zaterdag geen steek vallen. Berkum heeft een voorsprong van twee punten op naaste belager WHC, terwijl ook Bennekom nog op het vinkentouw zit. Zij hebben zes punten minder dan Berkum.

Tegenstander Nunspeet herstelde zich de afgelopen weken van een lastige periode. Eerst stapte de ploeg tegen DUNO (2-1) en Vroomshoopse Boys (1-2) als verliezer van het veld en daarna werd er twee keer gewonnen. Eerst ging directe concurrent DOS ’37 met 1-3 over de knie en vorige week volgde ook degradatiekandidaat De Esch: 5-0. “Het loopt de laatste tijd goed bij ons. Als we met zijn allen weer keihard knokken voor een goed resultaat, dan geloof ik er wel in”, zegt Huisman. De wedstrijd tussen Berkum en Nunspeet staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Hij laat om 14.30 uur aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jason Huisman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws