Huisman: ‘Mogelijkheid om aan te haken’

| 07-04-2016

“We hebben nu de mogelijk om aan te haken en die moeten we pakken. Als we verliezen wordt de achterstand te groot en dan kunnen we het wel schudden.” Het zijn de voorbeschouwende woorden van Berkum-middenvelder Jason Huisman, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen koploper Go Ahead Kampen. De Zwollenaren moeten winnen om mee te blijven doen om het kampioenschap in de eerste klasse D.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Go Ahead Kampen treft Berkum zaterdag een echte topploeg. De Kampenaren staan al het gehele seizoen in de bovenste regionen van de ranglijst. Een paar weken geleden was er nog wel een dipje, want na enkele remises werd er verloren van KHC (3-2) en Be Quick ’28 (1-4). Daarna pakte de ploeg van trainer Edwin van Nijen de draad gewoon weer op en uit de laatste drie wedstrijden haalde Go Ahead het maximale aantal punten. Vorige week won het nog in Zwolle met 1-3 van WVF en zodoende staan de geel-roden nog altijd aan de kop van de ranglijst. Eerder dit seizoen leek Berkum te gaan winnen van Go Ahead, maar in Kampen verspeelde de Zwolse formatie een 0-2 voorsprong. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in 2-2.

Voor Berkum is het zaterdag een uitgelezen mogelijkheid om weer aan te haken bij één van de topploegen in de eerste klasse D. Weten de Zwollenaren het thuisduel om te zetten in drie punten, dan is het gat naar Go Ahead nog maar drie punten. Huisman geeft aan dat een herhaling van het duel in Kampen moet worden uitgesloten. “We mogen zoiets zeker niet weer laten gebeuren. Go Ahead heeft een enorm gevaarlijke voorhoede en van dat soort fouten moet je dus leren”, geeft hij aan. Het duel op sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter André Meulenkamp uit Ommen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jason Huisman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws