Huisman: 'De opdracht is duidelijk: winnen’

| 28-02-2019

“Onze opdracht is duidelijk: winnen. Daar zullen we knetterhard voor moeten werken en we moeten de kansen nu wel afmaken.” Dat zegt Berkum-verdediger Jason Huisman, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij SVZW. Bij winst verschaffen de Zwollenaren zichzelf wat meer lucht.

© Rainer Fröhlich

Berkum kwam goed uit de winterstop, maar zit de laatste weken weer in de hoek waar de klappen vallen. Twee weken geleden verloor de ploeg van trainer Raymond Schuurman met 1-2 van Urk, waarbij de Zwollenaren heel wat kansen lieten liggen. Afgelopen zaterdag volgde er nog een nederlaag, want de inhaalwedstrijd bij DETO werd met 1-0 verloren. Berkum had in dat slechte duel meer balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Door die verliespartij staan de Zwollenaren nog altijd op een twaalfde plaats, met één punt voorsprong op nummer dertien CSV Apeldoorn.

Tegenstander SVZW draait al vrijwel het hele seizoen moeizaam, want de ploeg van trainer Philip Agteres stond zelfs lange tijd onderaan. Dat de Tukkers zeker nog niet afgeschreven mogen worden, bewees SVZW twee weken geleden in haar laatste competitieduel. SC Genemuiden, op eigen terrein altijd bijzonder lastig te bestrijden, werd toen met 2-3 verslagen. “Je moet SVZW geen openingen geven, want dat zullen ze afstraffen. Maar als bij ons de neuzen dezelfde kant op staan, ga ik er met vol vertrouwen naar toe”, weet Huisman. De wedstrijd tussen SVZW en Berkum begint zaterdag om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrit Fikkert.

VV Berkum, Voetbal, Jason Huisman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws