HTC voegt zich bij PEC Zwolle en Be Quick

| 03-05-2016

Het vrouwenvoetbal in Zwolle zit overduidelijk in de lift. Be Quick ’28 en de beloften van PEC Zwolle spelen dit seizoen al in de hoofdklasse en daar gaan de dames van HTC zich aankomend voetbaljaar bij aansluiten. De ploeg van trainer Berend van Gelder werd zaterdag kampioen in de eerste klasse en promoveert zodoende naar een nog hoger niveau. “Zwolle heeft het in zich om een bolwerk te worden”, vindt Van Gelder.

De hoofdklasse kent dit seizoen al twee Zwolse ploegen. Be Quick ’28 was de afgelopen jaren een vast gezicht en doet het ook dit jaar naar behoren. De ploeg kwam net tekort om een rol te spelen in de titelrace, maar met een zesde positie doet het keurig mee in de middenmoot. De middenmoot is ook weggelegd voor de beloften van PEC Zwolle, die het, met nog twee wedstrijden te spelen, wel met een negende plaats moeten doen. Boven deze twee teams staat ook nog de eredivisieploeg van PEC Zwolle, dat gedurende het seizoen steeds beter is gaan spelen. PEC is nog wel hekkensluiter, maar het perspectief is aardig. “Uiteindelijk zou het mooi zijn als we met z’n allen het team van PEC Zwolle sterker kunnen maken. Er is weinig concurrentie rond Zwolle, dus dat moet kunnen”, zegt Van Gelder.

De coach zorgt voor de volgende Zwolse aanvulling in de hoofdklasse. Zaterdag won hij met HTC de titel in de eerste klasse, waardoor de Tuinders weer een stap omhoog maken. Toeval is dat niet, want HTC kent een gedegen damesbeleid. “Er is een apart beleidsplan en dat wordt iedere twee jaar bijgesteld. Ook is er een speciale damescommissie”, geeft Van Gelder aan. Daarnaast wordt de vrouwenafdeling van de club steeds groter. Er zijn wat jeugdteams, er is een tweede damesteam en mogelijk wordt daar volgend seizoen een derde damesteam aan toegevoegd. “Dat zou natuurlijk heel mooi zijn. Voor het eerste team zijn we aan het kijken naar versterkingen, want het moet in de breedte sterker worden.”

Het Zwolse vrouwenvoetbal in het algemeen lijkt in de breedte in ieder geval steeds meer stappen te maken. Met drie Zwolse hoofdklassers en een ploeg in de eredivisie wordt de inbreng ook landelijk weer groter. Een bolwerk in de maak? Het kan inderdaad maar zo.

Voetbal, Be Quick ’28, HTC, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws