HTC start Euro Winners Cup met zege

| 30-05-2017

HTC Beachsoccer is dinsdag met een overwinning begonnen aan de Euro Winners Cup in het Portugese Nazaré. De Zwolse damesploeg nam het op tegen CSO Amneville uit Frankrijk en won ternauwernood met 10-9. Topscorer aan Zwolse kan was Céline van Velsen. Zij was goed voor drie van de tien goals.

De Euro Winners Cup geldt als de Champions League in het beachsoccer en voor de dames van HTC is het de tweede achtereenvolgende deelname. De ploeg speelt in een poule met Amneville, WFC Zvezda en AF Leiria en hoopt de volgende ronde te bereiken. Die onderneming begon dinsdag met een wedstrijd tegen CSO Amneville en dat werd een bloedstollend duel. Binnen drie minuten tekende Marianne ten Brinke voor de 1-0, maar binnen de kortste keren was het ook alweer gelijk. Rosanne Roeles was even later goed voor een 2-1 voorsprong en nog in de eerste periode nam HTC verder afstand. Stef Saaltink maakte een goal, Marije de Laat was trefzeker en ook Céline van Velsen was goed voor een doelpunt. Door de tweede goal van Ten Brinke was het na de eerste periode 6-3.

Een levendige eerste periode kreeg in het restant van de wedstrijd een vervolg. Binnen een minuut kwamen de Fransen terug tot 6-5, maar toch rechtte HTC de rug. Wederom Van Velsen scoorde en via Roeles was het aan het einde van de tweede periode 8-5. In de derde en laatste periode kwam Amneville opnieuw terug tot op één doelpunt, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Valerie Seinen tekende voor de 9-7 en de tiende goal kwam op naam van Van Velsen. In de laatste seconde kreeg Amneville nog wel een vrije trap, maar keepster Chantal Kersten pakte die bal goed. Zo eindigde het in 10-9. Woensdag speelt HTC om 19.00 uur (Nederlandse tijd) tegen het Portugese AF Leiria en die wedstrijd is live te volgen via beachsoccer.com.

Voetbal, HTC, Beachsoccer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws