HTC start Euro Winners Cup met winst

| 28-05-2018

De damesploeg van HTC Beachsoccer Zwolle is strijd om de Euro Winners Cup maandag begonnen met een overwinning op het Spaanse CFP Cáceres Femenino. De Zwolse dames incasseerden al vroeg in de wedstrijd een rode kaart, maar gingen uiteindelijk toch met een 3-1 zege aan de haal. “Het was een lastige wedstrijd, maar gelukkig zijn we met drie punten begonnen”, zegt coach Thomas Korenromp.

De Euro Winners Cup is de Champions League van het beachsoccer en als Nederlands kampioen mocht HTC wederom meedoen. In het Portugese Nazaré vormen de Zwollenaren een poule met CFP Cáceres Femenino, Nomme Kalju Women en Portsmouth, een pittige groep. De openingswedstrijd werd gespeeld tegen CFP Cáceres Femenino en direct moest HTC flink aan de bak. De Amerikaanse gastspeelster Jennifer Munoz kreeg al snel een rode kaart, waardoor zij niet meer inzetbaar was. “Je speelt dan twee minuten met een vrouw minder en Jennifer mocht niet meer meedoen. Dat merk je in het wisselen, waardoor het conditioneel een pittige wedstrijd werd”, vertelt Korenromp.

Toch kwam HTC via Marijke Tip op een 1-0 voorsprong, maar die marge hield niet lang stand. De Spaanse dames kwamen langszij en vervolgens bleef de stand lang in evenwicht. Een halve omhaal van Celine van Velsen was uiteindelijk goed voor een 2-1 voorsprong en in de laatste minuut bracht Marianne ten Brinke via een penalty de eindstand op 3-1. Korenromp: “Een mooi begin. We spelen morgen tegen Nomme Kalju Women, een team uit Estland. Je moet bij de eerste twee eindigen om in de kwartfinale te kunnen komen, dus dan kunnen we een goede stap zetten.”

Voetbal, Beachsoccer, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws