HTC rekent in spektakelstuk af met Dieze

| 22-09-2018

HTC en Dieze West zijn de competitie zaterdag op spectaculaire wijze begonnen. De Zwolse vierdeklassers startten met een stadsderby en schotelden het publiek een doelpuntrijk duel voor: 4-3. HTC'er Vieleri Justina was met twee goals de topscorer van de middag. “Ik ben zo blij, lijk net een klein kind”, lacht de 42-jarige doelpuntenmaker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er ontstond op sportpark De Pelikaan een schitterende wedstrijd, die na dik twintig minuten tot ontbranding kwam. Abdel-Hafid Lahzal opende namens Dieze West de score en dat zou niet het laatste doelpunt van deze ontmoeting zijn. Justiana maakte gelijk, Marco Tatje bracht Dieze West door een eigen doelpunt op 1-2 en via Stan Wissink was het bij rust al 2-2. “Het was op zich een mooie wedstrijd, met heel veel strijd. Na de 2-2 had ik wel het besef dat het kon. Er is veel geschreven over Dieze, dat het misschien wel een titelkandidaat is, maar we scoorden er toch maar mooi twee keer tegen”, zegt Justiana.

Na rust maakte HTC dan ook het verschil. Mirchello Martina was al snel goed voor de 3-2 en hij stond daarna aan de basis van de beslissende 4-2. Martina sprintte over rechts langs zijn verdediger, gaf de bal strak voor op Justiana, die met zijn tweede van de middag de punten over de streep trok. Nejim El Atiaoui bracht Dieze nog wel terug tot 4-3, maar die goal kwam te laat. Justiana: “We wisten dat Dieze West wat 'aankopen' had gedaan en vroegen ons af hoe goed ze zouden zijn. We hebben toch maar mooi de drie punten thuis gehouden en daar is iedereen hartstikke blij mee. Het was echt een teamprestatie.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

'Ik hou gewoon van voetbal'
Justiana was met twee goals belangrijk voor zijn ploeg. De routinier, inmiddels al 42, weet maar niet van ophouden. “Ik hou gewoon van voetbal”, lacht Justiana. “Ik kreeg maandag of dinsdag al de eerste kriebels voor deze wedstrijd. De eerste competitiewedstrijd thuis en dan ook nog tegen Dieze, dat is hartstikke mooi. Die gezonde spanning, daar kan ik echt van genieten. Natuurlijk komt er nog wel een tijd dat het echt niet meer kan, maar zolang het gaat, doe ik het. Ik vind het fijn om te voetballen en ben blij dat ik deze kans nog krijg.”

Voetbal, HTC, Dieze West

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws