HTC ontvangt PEC-helden van weleer

| 18-12-2014

Voetbalvereniging HTC trapt het nieuwe kalenderjaar op 3 januari traditiegetrouw af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oud PEC Zwolle. De ontmoeting op sportpark De Pelikaan is dit jaar nog specialer, want voor het eerst maakt Henri Brink deel uit van de selectie. Hij was als trainer erg succesvol met de Tuinders. “De wedstrijd is het hoogtepunt van de dag”, laat de club weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De dag begint voor HTC met de Snertloop, die de deelnemers voert door de bossen rond sportpark De Pelikaan, over de Agnietenberg, over de dijk van de Vecht en langs de Aa-landen. Vervolgens keren de lopers weer terug naar het sportpark. Aldaar zijn er ook allerlei kinderactiviteiten en begint om 15.00 uur de wedstrijd tegen de PEC-helden van vroeger. Het duel is een jarenlange traditie, waarbij de supportersvereniging, de jeugdcommissie en het bestuur de organisatie voor hun rekening nemen. “Voor veel spelers van het eerste elftal is het een hele eer om tegen deze spelers te mogen voetballen.” PEC Zwolle en HTC doen echter meer samen. Niet alleen spelen ze een nieuwjaarswedstrijd, ook qua jeugdopleiding werken de twee clubs veel samen.

PEC Zwolle komt met een selectie van zestien spelers, die onder leiding staat van Gerard de Ruiter, Johan Oerbekke, Folly van Dam en verzorger Arjan Wiltjer. Hans van Zuiden, oud-HTC trainer Henri Brink, Chafiq Goelab, Niklas Hofs, Nick Kok, Art Langeler, Henri Louwdijk, Maurice Pot, Marino Promes, Jan van Raalte, Marco Roelofsen, Lody Roembiak, Eddy Smook, Henk van Stee, Michel Westerbeek en Mike Willems vormen samen het oud-elftal van de huidige nummer drie uit de eredivisie. “Na de wedstrijd is het, ongeacht de uitslag, sowieso feest. Men in Music zorgt tijdens de afsluitende feestavond voor de muziek.”

Voetbal, Sportpark De Pelikaan, HTC, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws