HTC keert terug op Olde Zakk’n Toernooi

| 08-05-2014

Voetbalvereniging HTC is op zaterdag 7 juni weer van de partij tijdens het jaarlijks terugkerende Olde Zakk’n Toernooi. Twee jaar geleden ging er een streep door het veteranenoernooi en in 2013 was de club afwezig, maar dit jaar zijn de Tuinders weer terug. “Daarnaast doen er nog zeven teams mee, waardoor er in totaal acht teams actief zijn”, weet Bert van Rijssen, één van de organisatoren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Naast HTC zijn ook Berkum, Be Quick ’28, CSV ’28, Dieze West, HFC Storica, PEC Zwolle en Zwolsche Boys opnieuw van de partij. De 34ste editie wordt ook dit jaar weer gespeeld op sportpark De Verbinding in Stadshagen. “Afgelopen jaar hebben we voor een variant van zeven tegen zeven gekozen en dat is goed bevallen. Daarom spelen we ook dit jaar weer zeven tegen zeven. Uiteraard op een half veld”, zegt Van Rijssen. In 2013 waren er nog negen teams aanwezig op de velden van CSV, dit jaar zijn het er acht. ZAC en SVI hebben afgezien van deelname. “Dat is natuurlijk jammer.”

Het voetbaltoernooi van CSV ’28 is in 1979 bedacht door wijlen Gerard Schutte en groeide daarna uit tot een jaarlijkse traditie. Voetballers van 35 jaar en ouder trekken nog eenmaal hun voetbaltenue aan, om zo met oude collega’s de strijd aan te gaan. Afgelopen jaar zegevierden de oudgedienden van Be Quick ’28. Zij versloegen in de finale de heren van PEC Zwolle. Ook dit jaar zijn de roodhemden van de partij, net als de collega’s van PEC. De oud-voetballers zijn op 7 juni vanaf 11.00 uur te bewonderen op het sportpark van CSV. “Wij gaan uit van opnieuw een geslaagde dag. Kom gerust een kijkje nemen”, sluit Van Rijssen af.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Zwolsche Boys, CSV ‘28, HTC, Dieze West, HFC Storica, Olde Zakk’n Toernooi, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws