HTC haalt twee keer play-offs: ‘Goede groep’

| 16-07-2018

HTC Beachsoccer Zwolle heeft afgelopen weekend met twee teams de play-offs om het landskampioenschap bereikt. De heren hadden voldoende aan een zege op Betuwe BS, terwijl de dames genoeg hadden aan 4-3 overwinning op DTS. “Als ik naar mijn groep kijk, dan denk ik dat we landskampioen kunnen worden”, vindt herentrainer Folkher Langejans.

Voor de herenformatie van HTC was het bereiken van de play-offs absoluut geen abc’tje. In eerste instantie leek het nodig om de laatste twee wedstrijden te winnen, maar die missie mislukte al bij horde één. In Amsterdam werd er verloren van BSU/VP Afbouw Amsterdam, waardoor het grote rekenen begon. “Het werd billenknijpen, maar het bleek dat we er met één overwinning waren. We speelden daarna tegen Betuwe en die ploeg hoort al jaren bij de beste zes van Nederland. Toch deden we het hartstikke goed”, vertelt Langejans, die zijn ploeg met 7-4 zag winnen. Een excellerende Roy Supèr nam vier goals voor zijn rekening en was daardoor de gevierde man.

Zodoende plaatste HTC zich ternauwernood voor de play-offs om de landstitel, bestaande uit de halve finales en een finale. De tegenstander in de halve finale is nog niet bekend, want aankomend weekend volgt er nog een speelronde. HTC komt dan niet in actie. “Er kan nog van alles gebeuren. Het wordt Scheveningen, Egmond, Amsterdam of Rotterdam, dus afwachten”, weet Langejans, voor wie het bereiken van de play-offs niet helemaal als een verrassing komt. “Voor ons is het altijd prioriteit nummer één om volgend jaar weer eredivisie te spelen. De laatste zes jaar zijn we vijf keer bij de beste vier geëindigd, dus misschien horen we er ook wel bij. Al moet je daar voorzichtig mee zijn.”

Dames ook naar play-offs
Naast de heren gaan ook de dames van HTC Beachsoccer Zwolle naar de play-offs om de landstitel. De Zwolse ploeg lag al goed op koers om dat doel te halen en door een 4-3 overwinning op DTS werd het ticket in de wacht gesleept. De dames spelen op zaterdag 28 juli in Scheveningen om de landstitel. Een dag later komen de mannen in actie. Langejans: “Als wij een complete groep hebben, dan kunnen wij van iedereen winnen. Als wij geen complete groep hebben, kunnen we ook van iedereen verliezen. Voor de play-offs heb ik een mooie groep tot mijn beschikking, dus ik zie zeker kansen.”

Voetbal, HTC, Beachsoccer, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws