HTC gaat voor niets anders dan de landstitel

| 27-07-2018

“Als je met een fitte selectie naar Scheveningen gaat, dan ga je voor niets anders dan de titel.” Het is klare taal van Thomas Korenromp, trainer van de dames van HTC Beachsoccer Zwolle. Zaterdag strijden zij op het zand van Scheveningen om de landstitel, terwijl de heren van HTC een dag later in actie komen.

Het track record van Korenromp als trainer van de dames van HTC is imposant te noemen. Vorige zomer nam hij het stokje over van Gert Oosterbroek, die naar de Nederlandse bond vertrok. Direct boekte de coach succes, want met zijn dames kroonde hij zich tot landskampioen. Een jaar later heeft HTC weer een kans op de titel. “Ik mag niet klagen”, lacht Korenromp, die het samen doet met Mark Groenewoud. “Na het vertrek van Gert is hij erbij gekomen en dat bevalt goed. Op basis van de wedstrijden draaien we een prima seizoen, al lieten we het wel na om een gedeelde eerste plaats te pakken.”

Om wederom een landstitel naar Zwolle te brengen, moet HTC zaterdag eerst zien af te rekenen met eeuwige opponent DTS Ede. Beide ploegen kennen elkaar van haver tot gort, want in het verleden werden er al bijzondere wedstrijden afgewerkt. “We hebben geen geheimen voor elkaar. Wij weten wie hun spelers zijn, andersom is dat het geval, dus je moet van eigen kracht uitgaan. Ik ben benieuwd, want we hebben zeker kans om het te worden. Het is mooi dat we die prestatie van vorig jaar kunnen herhalen, maar dan moeten we eerst de halve finale doorkomen. Dat wordt een pittige opdracht”, weet Korenromp. Mocht HTC de finale bereiken, dan wacht een duel met de winnaar van BSZ Ladies tegen BS Alkmaar.

Heren beginnen tegen Egmond
Ook de heren strijden aankomend weekend in Scheveningen om de landstitel. De ploeg van trainer Folkher Langejans begint zondag met de halve finale tegen BS Egmond en bij een zege volgt de eindstrijd tegen BS Strandclub of BSU VP Afbouw. De halve finale begint om 13.00 uur, de eventuele finale om 16.15 uur.

Voetbal, Beachsoccer, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws