HTC en ZAC in finale Zwols Kampioenschap

| 05-06-2013

De finale van de vijfde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A-junioren gaat vrijdag 7 juni tussen HTC A1 en thuisploeg ZAC A1. In poule A wist HTC dinsdagavond met 4-2 te winnen van SVI en hield daardoor Be Quick ’28 onder zich. En ZAC won op sportpark Jo van Marle met 3-2 van directe concurrent Zwolsche Boys, waardoor de thuisploeg als winnaar van poule B naar de finale gaat.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met name in poule A was de spanning dinsdagavond om te snijden. Titelverdediger Be Quick nam het om 18.30 uur allereerst op tegen Berkum en wist dat het met grote cijfers moest winnen, om HTC aan het bibberen te krijgen. Be Quick deed wat het moest doen en legde Berkum met 6-2 over de knie, maar het bleek uiteindelijk niet voldoende voor de finale. HTC won namelijk met 4-2 van SVI. Waardoor HTC wat betreft punten (7) en doelsaldo (+5) exact op gelijke hoogte kwam met Be Quick, maar HTC maakte in de poulefase één doelpunt meer (11 tegen 10). En dus is HTC als winnaar van poule A geëindigd en speelt (tweevoudig winnaar) Be Quick vrijdag om derde plaats tegen (tweevoudig winnaar) Zwolsche Boys.

In poule B namen SV Zwolle en WVF het dinsdagavond om 18.30 uur tegen elkaar op, met als inzet de derde plaats in de poule. De ploeg uit Westenholte speelde gretig en zegevierde met 6-2, waardoor WVF vrijdag om de vijfde plaats speelt tegen SVI. Aansluitend aan SV Zwolle - WVF streden Zwolsche Boys en ZAC om de koppositie in poule B en dat werd een boeiend gevecht. ZAC had - vanwege een beter doelsaldo – voldoende aan een gelijkspel, maar wist zelfs met 3-2 te winnen. En dus krijgt ZAC A1 vrijdagavond de kans om op eigen bodem het Zwols Kampioenschap Voetbal te winnen. De finale op sportpark Jo van Marle begint om 20.30 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Sportpark Jo van Marle, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws