HTC en DKB scoren niet: ‘Voetballend beter’

| 16-02-2019

HTC heeft zaterdag slechts een punt overgehouden aan de topper in de vierde klasse D tegen nummer twee DKB. De Zwollenaren kwamen vooral in de eerste helft aardig voor de dag, maar dat resulteerde niet in treffers: 0-0. “Ik kan er wel mee leven”, concludeert HTC-trainer Joop van Dijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was geen topper waar de vonken vanaf vlogen. Zeker in de eerste twintig minuten viel er weinig te genieten op sportpark De Pelikaan, maar na die periode kwam HTC er wat beter in. “Vooraf was de sfeer heel relaxed, maar ik denk toch dat er onbewust wat spanning aanwezig was. Na twintig minuten begonnen we beter te voetballen en kregen we ook aardige mogelijkheden”, vertelt Van Dijk, die zijn ploeg tweemaal op de lat zag schieten. Een vrije trap van Jordy van Dartel stuiterde via de onderkant van de lat weer terug het veld in en kort daarna trof Mark Groenewoud de dwarsligger.

Gedurende de tweede helft koos HTC voor het consolideren van de 0-0, om zo in ieder geval geen schade op te lopen ten aanzien van de concurrentie. “Ik ga dan geen extra risico nemen, dat is op dat moment aan DKB. Ik had wel wat meer vuurwerk van ze verwacht, maar blijkbaar durfden ze het niet”, analyseert Van Dijk. De coach verwacht dat de tegenstander van zaterdagmiddag nog wel punten gaat morsen. “Ik heb gezien dat wij voetballend beter zijn dan DKB. Als ik kijk naar onze manier van spelen en naar die van DKB, dan denk ik dat DKB meer punten gaat verspelen dan dat wij dat doen. Daarlerveen, de nummer vier van de competitie, wordt nog een lastige klant.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, HTC, Joop van Dijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws