HTC Beachsoccer wint ook tweede duel

| 29-05-2018

De dames van HTC Beachsoccer Zwolle hebben dinsdag ook hun tweede groepswedstrijd in de Euro Winners Cup met winst afgesloten. De Zwolse formatie trad aan tegen Nomme Kalju uit Estland en zegevierde met 4-2. Marije de Laat (twee), Celine van Velsen en Marijke Tip waren goed voor de goals.

HTC won maandag al van het Spaanse CFP Cáceres Femenino en trok die lijn dinsdag door. Nomme Kalju verloor een dag eerder met 16-1 van Portsmouth en werd nu op een 4-2 nederlaag getrakteerd. “Zij snappen eigenlijk het spelletje beachsoccer nog niet, dus ze lopen meer in de weg dan dat ze voetballen”, lacht aanvoerder Stef Saaltink, die zag dat HTC al binnen drie seconden de score opende. Marije de Laat schoot de bal direct strak in de kruising, waarna de Zwollenaren in de eerste periode nog twee keer scoorden. Celine van Velsen en wederom De Laat zorgden voor een 3-1 tussenstand.

Pas in de derde periode kwam HTC weer tot scoren. Marijke Tip zorgde voor de 4-1, waarna de opponent voor een 4-2 eindstand zorgde. Daardoor lijkt HTC zo goed als zeker van de tweede plaats en speelt het woensdag om de groepswinst tegen Portsmouth. “De focus ligt nu ook alweer op Portsmouth. Een betere ploeg, waardoor je zelf ook beter gaat spelen. Je speelt dan niet zo nonchalant”, denkt Saaltink, die niet weet waar die eventuele tweede plaats goed voor is. “We dachten dan de kwartfinale te halen, maar er staat hier nog een tussenronde op het bord. Dat is even afwachten.”

Voetbal, Beachsoccer, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws