HTC Beachsoccer speelt om plaats negen

| 01-06-2017

De strandvoetbalsters van HTC hebben donderdag de groepsfase van de Euro Winners Cup met een nederlaag afgesloten. De Zwolse dames namen het op tegen topploeg WFC Zvezda uit Rusland en gingen met 4-6 onderuit. Door deze nederlaag en het verlies van een dag eerder tegen het Portugese AF Leiria (6-5) is het HTC niet gelukt om de volgende ronde te bereiken.

HTC speelde woensdag tegen Leiria en kwam via Valerie Seinen nog wel op voorsprong. Het lukte echter niet om dat door te trekken, aangezien Leiria rap langszij kwam. Stef Saaltink benutte nog wel een strafschop en ook CĂ©line van Velsen, Marianne ten Brinke en nogmaals Seinen kwamen tot scoren, maar toch werd er met 6-5 verloren. Een dag later trof HTC het Russische WFC Zvezda en die topploeg bleek een maatje te groot. Na twee periodes keek HTC tegen een 0-4 achterstand aan en die tik kwam de ploeg niet meer te boven. Valerie Seinen was nog wel goed voor twee goals en ook Ten Brinke maakte er nog twee, maar het lukte niet om een goed resultaat over de streep te trekken: 4-6.

Daardoor sluit HTC de groepsfase van de Euro Winners Cup af met drie punten en dat is niet voldoende om de volgende ronde te bereiken. Daardoor gaan de Zwollenaren in het vervolg spelen om plaats negen. Donderdagavond staan de laatste reguliere poulewedstrijden op het programma, waarna de volgende tegenstander van HTC bekend moet zijn.

Voetbal, HTC, Beachsoccer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws