HTC Beachsoccer geeft voorsprong uit handen

| 02-06-2018

De dames van HTC Beachsoccer zijn zaterdag tijdens de strijd om de Euro Winners Cup tegen een nederlaag aangelopen. In het Portugese Nazaré deed de ploeg een gooi naar de negende plaats, maar Sporting Club de Portugal was met 2-3 te sterk. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, vindt coach Thomas Korenromp.

HTC verliet het hoofdtoernooi door een nederlaag tegen het sterkere Zvezda (6-2), maar vrijdag werd er wel gewonnen. De Zwolse formatie boekte in de play-offs om plaats negen een 2-1 overwinning op BeachKick Ladies Berlin, waardoor zaterdag het duel met Sporting Club de Portugal wachtte. HTC begon sterk, want het nam via Celine van Velsen een 1-0 voorsprong. Keepster Tess van der Flier zorgde daarna zelfs voor 2-0, door van eigen helft op fraaie wijze te scoren. “Dat was prima, maar aan het einde van het tweede kwart en aan het begin van het derde kwart deden we niet wat we in de andere wedstrijden lieten zien. We verloren de controle en konden dat tactisch niet meer veranderen”, zegt Korenromp.

De coach zag Sporting terugkomen in de wedstrijd en tot overmaat van ramp de regie overnemen. 2-0 werd 2-1, 2-1 werd 2-2 en uiteindelijk ging HTC zelfs nog met 2-3 onderuit. Daardoor is plaats negen uit zicht. “Iedereen had er goed de balen in, want dit was niet nodig. Nu spelen we zondag om plaats elf”, aldus Korenromp.

Voetbal, Beachsoccer, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws