Horstman: ‘We zijn uit de dip gekomen’

| 16-02-2018

“We hebben het thuis tegen DFS niet makkelijk gehad, maar ik ben optimistisch.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Dennis Horstman, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij DFS Opheusden. Die tegenstander staat op een achtste plaats in de hoofdklasse B en werd eerder dit seizoen met 3-2 verslagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na een kwakkelperiode lijkt Berkum de laatste weken weer aan de beterende hand. In de laatste competitiewedstrijd gaf de ploeg van trainer Arno Hoekstra een fraai visitekaartje af door Excelsior ’31, tot dat moment gedeeld tweede in de hoofdklasse B, met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen. Berkum staat nu op de zevende plaats van de ranglijst, maar weet dat alle bovenstaande ploegen één of twee duels meer hebben gespeeld. “De laatste weken doen we het goed, we pakken weer punten en laten goed voetbal zien. We zijn uit de dip van de periode daarvoor gekomen”, weet Horstman.

Tegenstander DFS kent eenzelfde seizoen als Berkum. Na een goede eerste periode, waarin de ploeg van trainer Scott Calderwood net onder Berkum als vierde eindigde, volgde een flinke terugval. De laatste drie thuiswedstrijden gingen allemaal verloren en in de laatste daarvan, waarin DFS met 0-3 onderuit ging tegen Eemdijk, kreeg verdediger Corné Davelaar bovendien een rode kaart. DFS staat op een achtste plaats, met vier punten minder dan Berkum. De wedstrijd tussen DFS en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Anne Greveling.

VV Berkum, Voetbal, Dennis Horstman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws